L’Universitat Catalana d’Estiu assegura que Valéncia pertany als “països catalans”

– Lo Rat Penat denuncia mensages supremacistes en l’Universitat Catalana d’Estiu i llamenta que l’Universitat d’Alacant participe en estes jornades

El poble valencià no para de rebre atacs continus contra la seua llengua i la seua identitat per part del pancatalanisme. És per això que Lo Rat Penat vol denunciar-ho públicament, ya que el fi de la nostra entitat fundada en 1878 és fomentar i defendre les singularitats de la nostra terra.

Fa uns dies eixia la notícia de que en la vila de Gràcia de Barcelona s’havia colocat, en el beneplàcit dels governants, una pancarta en el que es podia llegir “Benvingudes a la Vila de Gràcia, això no és Espanya. Som Països Catalans”, lo que provocà la reacció de Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, que exigí “a les autoritats catalanes la retirada immediata d’este insult supremaciste”, al que felicitem per la seua reacció i nos sumen a la seua demanda.

Pero a este fet se li suma un atre encara més greu, i és que l’Universitat Catalana d’Estiu (que conta en la colaboració de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Ajuntament de Barcelona, el Govern d’Andorra i les diputacions de Tarragona, Lleida, Barcelona i Girona, entre atres entitats oficials) porta per lema en la seua 56 edició “Països Catalans: Resistència i Societat Civil Democràtica”, un lema denigrant que atenta contra el sentir general dels valencians i que vulnera clarament el nostre Estatut d’Autonomia.

Ademés, nos pareix vergonyós i inacceptable que l’Universitat d’Alacant estiga participant en este event, organisant una exposició sobre “Lliteratura i cançons” i colaborant en uns atres tallers.

Exigim a les entitats catalanes que deixen d’insultar als valencians en atacs anexionistes, i ademés reclamem que els ents públics no tornen a subvencionar actes supremacistes, de la mateixa manera que demanem a l’Universitat d’Alacant que no participe en events a on no es respecte i es vulnere el nostre Estatut de manera tan flagrant.

Josep Vicent Navarro, president de Lo Rat Penat, vol manifestar que «Els governants de Catalunya varen anunciar en tabal i dolçaina que regarien de millons l’expansió del català fòra de Catalunya i especialment en la Comunitat Valenciana. Encara que algunes persones o grups colaboracionistes se sumen a arreplegar el pagament de la traïció al poble valencià i a la seua cultura, anem a denunciar-ho i exigir tots els mijozons dels governants valencians per a parar l’apropiació i l’atac permanent a la nostra cultura i a les competències dels valencians com a poble autònom i lliure».