Revista Ucrònica. Lliteratura i Vanguarda.

Revista Ucrònica. Lliteratura i Vanguarda.

El passat dijous 19 de setembre es presentà la revista Ucrònica. Lliteratura i Vanguarda en la sala de Rivendel resto-bar plena de gent.

Esta nova publicació lliterària en llengua valenciana consta de 64 pàgines a color.

Als responsables de la secció de cultura de ValénciaNews nos ha cridat poderosament l’atenció un disseny modern, una maquetació innovadora i un contingut de calitat homologable al que es pot trobar en publicacions similars a lo llarc del territori estatal.

  • Hem llegit la revista i sí, Ucrònica és una revista lliterària, pero també polièdrica.

La publicació barreja diferents temàtiques: deport, arquitectura, cine, viages, arts plàstiques,gastronomia, política, des d’una perspectiva lliterària no exenta d’un puntet transgressor i subversiu que tanta falta fa en una época regida per la dictadura de lo políticament correcte.

  • Ademés, la publicació, que será de periodicitat trimestral, conta en tres entrevistes de gran nivell en el primer número.

Els valencians Juan José Millás i Joan Josep Serra són interrogats a tomba oberta, aportan certers comentaris sobre la situació cultural i lliterària en la que nos trobem; i senyalant perspectives i claus de futur.

El tercer autor entrevistat és Manuel Jabois periodiste i escritor, qui compagina l’escritura en espanyol i gallec.

Els tres coincidixen en un punt vital que no sempre té tan clar algun aspirant a escritor, el primer pasés la llectura, i quanmés i de més calitat millor. Atrepunt que nos ha agradatmolt de la revista és la sensibilitat per l’efemèrides.

Vàries pàgines sóndedicades al centenari del Valéncia CF, en forma de crítica d’eixe llibre mític per als valencianistes, La Balada del Bar Torino, de Rafa Lahuerta, del que es fa una minuciosa resenya, junt a un relat commemoratiu de Carles Ricart i l’aniversari del decés del gran director italià Bernardo Bertolucci.

  • Lliteratura i humor van de la mà, en la reinterpretació de haikus i aforismes, en l’ironia i denúncia implícita del decàlec i el manifest i en una secció que podríem calificar de político-social batejada com “Suc de llima” i que escriu una de les firmes internacionals de la revista, Varoufakis del Túria.

Eixa internacionalitat és digna de menció en una publicació d’este tipo, el professor turc Alí S. Çoruk i el mege chilé Homer Gac escriuen respectivament sobre la visió d’Estambul en la lliteratura turca, dedicant especial atenció al premi Nobel OrhanPamuk i sobre la presència gastronòmica en la lliteratura.

Això és Ucrònica, una ventada d’airefresc en el panorama cultural en llengua valenciana que el llector atent sabrà fruir.

El sempre certer Millás, en el video de benvinguda que es proyectà en la presentació, fon preclar quan anuncià: Llarga vida a Ucrònica. 

Mensage de Juanjo Millás per a Revista Ucrònica

Des de Revista Ucrònica tenim l'honor de compartir en vosatros un vídeo molt especial del mestre Juan José Millás.¡Llarga vida a Ucrònica!

Publicada por Revista Ucrònica. Pensament i Vanguarda. en Domingo, 22 de septiembre de 2019