La pirotècnica Reyes Martí serà la mantenidora de l’exaltació de la Reina de L’Horta Paula Acosta en un acte que es celebrarà en Octubre

LA PIROTÉCNICA REYES MARTÍ SERÁ LA MANTENIDORA DE PAULA, REINA DE L’HORTA DE VALÉNCIA 2023.

Reyes és la responsable de l’empresa familiar Pirotècnia Martí, dedicada a la pirotècnia des de l’any 1868, de la que forma part de la quinta generació i que dona feina a més dones que homes.

De menuda va demanar a son pare, igual que feien els homens, poder fabricar i disparar carcasses. En un sector majoritàriament d’homens, Reyes ha aconseguit un reconeixement empresarial i artístic. Fon la primera dona en disparar a la plaça de l’Ajuntament de Valéncia i a la Plaça dels Estels d’Alacant. Des de l’any 2014, el dia 8 de març dispara la mascletà de les Falles de Valéncia a la plaça de l’Ajuntament, dedicada a les dones del món.

Durant les Falles 2018 sigué la responsable de disparar la Nit del Foc, la mascletà i la cremà de les falles municipals, convertint-se en la primera dona en aconseguir-ho.

Durant la seua trayectoria ha conseguit infinitat de guardons per la seua gran llabor en l’art de la pólvora.

L’Associació Cultural de l’Horta agraïx la seua colaboració

«Tenim un gran honor de contar en tan admirada persona per les seues calitats i el seu caràcter tan proxim la fa una persona molt molt especial, tant per a Paula, els festers i festeres de l’horta i del món sancer. ¡GRÀCIES REYES!.

El acte d’exlatació de la Reina de l’Horta serà enguany en l’Ateneu Mercantil del Cap i Casal, el proxim 15 d’Octubre per la vesprada i la chiqueta Paula Acosta i Gonzalez serà proclamada com a nova Reina de l’Horta. tenint tal i com conta est artícul en al figura de Reyes Martí, la seua mantenidora.