El Centenar de la Ploma visita el Molt Ilustre Ajuntament de Daroca.

– El Centenar de la Ploma visita el Molt Ilustre Ajuntament de Daroca.

El passat dissabte 29 de Juny, l’Insigne Capítul de l’Almoina de Sant Jordi dels Cavallers del Centenar de la Ploma va fer entrega de la medalla del 650 aniversari de la seua creació al Molt Ilustre Ajuntament de l’històrica i milenaria Ciutat de Daroca.

En l’acte que va tindre lloc en el saló de plens de l’Ajuntament de Daroca, presidit per el centenari silló  del Justicia de la Ciutat, es vàrem descriure els múltiples mèrits que concorren en la Ciutat de Daroca per la seua estreta vinculació en la conquista del Regne de Valéncia tant a nivel militar con religiós.

El president de la Comarca de Camp de Daroca, D. Javier Lafuente, en representació del Consistori, va rebre de mans del Lloctinent General del Centenar de la Ploma, Ilmo. Sr. Dr. Bernardo Celda, la medalla i pergamí acreditatiu de la concessió de la distinció del 650 aniversari del Centenar.

En acabant, passarem a l’archiu de la Ciutat, a on el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Daroca, D. Pascual Sánchez, va descriure l’història de la Senyal Real d’Aragó, que va ser la que el rei moro va issar en la torre d’Alí-Bufat com senyal de la seua rendició al Reí En Jaume I. Posteriorment, passarem a la impressionant Basílica de Santa Maria dels Corporals per a poder gojar de l’explicació del milacre dels Sants Corporals que va succeir en Lluchent 1238 durant una batalla entre les tropes mores i cristianes, principalment constituides per soldats de Terol, Calatayud i Daroca.

milacre dels Sants Corporal Lluchent 1238
Milacre dels Sants Corporal Lluchent 1238

Visita institucional al Muy Ilustre Ayuntamiento de Daroca.

El pasado sábado 29 de Junio, l’Insigne Capítul de l’Almoina de Sant Jordi dels Cavallers del Centenar de la Ploma hizo entrega de la medalla del 650 aniversario de su creación al Muy Ilustre Ayuntamiento de la histórica y milenaria Ciudad de Daroca.

En el acto que tuvo lugar en el salón de plenos del Ayuntamiento de Daroca, presidido per el centenario sillón del Justicia de la Ciudad, se detallaron los múltiples méritos que concurren en la Ciudad de Daroca per su estrecha vinculación en la conquista del Reino de Valencia tanto a nivel militar con religioso.

El presidente de la Comarca de Campo de Daroca, D Javier Lafuente, en representación del Consistorio, recibió de manos del Lloctinent General del Centenar de la Ploma, Ilmo. Sr. Dr. Bernardo Celda, la medalla i pergamino acreditativo de la concesión de la distinción del 650 aniversario del Centenar. Al finalizar, se pasó al archivo de la Ciudad, donde el concejal de Cultura del Ayuntamiento de Daroca, D Pascual Sánchez, describió la historia de la Señal Real de Aragón, que va ser la que el rey moro va izar en la torre d de Ali-Bufat com señal de su rendición al Rey Jaime I.

Posteriormente, se pasó a la impresionante Basílica de Santa Maria de los Corporales para poder disfrutar de la explicación del milagro de los Santos Corporales que sucedió en Luchent en 1238 durante una batalla entre les tropas moras y cristianas, principalmente constituidas por soldados de Teruel, Calatayud i Daroca.