Lo Rat Penat denuncia que la AVL participe en un Congrés de Cultura Catalana en Gandia

L’entitat pancatalanista Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha anunciat la celebració en la ciutat de Gandia, el pròxim 18 i 19 d’octubre, d’unes jornades del “Nou Congrés de Cultura Catalana”.

Lo Rat Penat troba totalment llamentable que en una ciutat valenciana es presente un Congrés de Cultura Catalana que pretén anexionar la nostra cultura i la nostra llengua, i que este acte siga coorganisat per una entitat com ACPV, que rep subvencions millonàries per part de la Generalitat de Catalunya des de fa décades per a conseguir eixe fi.

  • Este congrés supon un acte més de despreci i borrat de lo valencià, en la finalitat de seguir imponent al nostre poble una llengua i unes costums forànees.

Ademés, resulta vergonyós que, en un acte que només té per fi la consecució dels quimèrics “països catalans”, participe una acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de Llengua (AVL), junt a membres de l’Institut d’Estudis Catalans, Òmnium Cultural, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana o el Pen Català. Entre les entitats colaboradores d’este congrés està també la “Associació de Municipis per la Independència”.

Volem remarcar que, tal i com s’indica en la documentació oficial del congrés, Maria Àngels Francés participarà en calitat d’acadèmica de l’institució valenciana. Exigim als polítics governants que prenguen mides contudents davant d’este despreci a la nostra llengua valenciana, ya que és una clara vulneració del nostre Estatut d’Autonomia i inclús de la pròpia Llei de Creació de la AVL.

El president de Lo Rat Penat, Josep Vicent Navarro, només ser coneixedor de la notícia, ha manifestat que “mentres socialistes i catalanistes nos furten la cartera en els seus privilegis fiscals i financers a Catalunya, les nostres institucions, com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, regalen els diners i recursos dels valencians al foment del català i el seu expansionisme cultural.

  • ¿Per qué figuren institucions valencianes com a colaboradores d’este atac al nostre Estatut i Senyes d’Identitat?

Prou ya d’utilisar els nostres diners al servici dels interessos del catalanisme anticonstitucional i antiestatutari. Exigim accions i una manifestació clara contra l’expansionisme catalaniste”.