A Punt seguix reforçant el seu catalanisme i marginant a la Llengua Valenciana

La televisio publica dels valencians i les valencianes cada volta es manco valenciana. Emitix i difon un mensage molt alluntat de la realitat. Cada volta es manco valenciana i manco informacio objectiva i més informacio molt dirigida.

Hem vist estos ultims dies com vulnerava el propi Estatut dels valencians anomenant a la Nostra Comunitat Valenciana en un terminologia que no es la que arreplega l’Estatut. Pero apreix que com la vice-presidenta de la Generalitat Valenciana ha obert la veda tot val en la televisio publica dels valencians, que paguem en imposts de tots.

¿Que va a fer A Punt si les autoritats valencianes tambe humillen l’Estatut?

Ya ho va dir Oltra en TV3 en l’any 2015, a on va expresar Oltra que en Compromís tenen molt «interiorisat» el tema dels «països catalans» pero que a soles el gasten en actes interns per a no ser la muleta de la dreta. Pero la terminologia catalaniste de «pais valencià» s’escolta una i atra volta en actes publics en llavis de Oltra i inclus del president Chimo Puig.

Aci baix reproduïm en castellà el text de l’Estatut que es molt clar en quant a la terminologia llegal del nostre territori:

Artículo 1.

1. El pueblo valenciano, históricamente organizado como Reino de Valencia, se constituye en Comunidad Autónoma, dentro de la unidad de la Nación española, como expresión de su identidad diferenciada como nacionalidad histórica y en el ejercicio del derecho de autogobierno que la Constitución Española reconoce a toda nacionalidad, con la denominación de Comunitat Valenciana.

¿Alguna volta vorem en A Punt entitats valencianes?

Estem ya acostumats a vore a entitats catalanistes com ACPV, Escola Valenciana i atres com inclus El Micalet o l’Institut Sambori format per Escola Valenciana en la televisio publica dels valencians. Pero mai hem vist una entrevista completa en la RACV ( recordém que es una entitat membre del Consell Superior d’Investigacions Cientifiques) o d’atres entitats valencianes.

Inclus Escola Valenciana va firmar un acort en A Punt l’any 2020, en la que reforçava la presencia de continguts en «valencià» en la tele autonomica per a una poblacio infantil. ¿Una ferramenta més d’adoctrinament?.

Despuix es queixen de la baixa audiencia, pero A Punt llunt de ser una tele objectiva ha triat estar de un costat i marginar a les persones i entitats que defenen i promouen la Cultura Valenciana i en especial la Llengua Valenciana en Normes valencianes com son les Normes d’El Puig.

Tambe en 2020 es va celebrar una reunio en el director general d’Apunt en les entitats catalanistes ACPV i Escola Valenciana. Mai hem vist en Lo Rat Penat o la RACV o inclus el GAV.