La Ofrena mes solitaria que es recorda

Ahir començà per la vespra la Ofrena de Flors a la Mare de Deu dels Desamparats. L’ofrena més solitaria que es recorda en la memoria dels fallers. I es que la pandemia impon les seues restriccions.

La condicio de la Consellera de Sanitat es que l’Ofrena siguera sense public. Lo que ha deslluït més si cap per als fallers un recorregut completament en solitari.

Sense public «a vegades»

L’Ajuntament ha vallat les accesos als carrers per a on anava l’ofrena. Per primera vegada s’ha vist una empresa privada al Cap i Casal portant el control d’accessos a l’ofrena. La manca d’agents de policia local ha fet que s’haja contractat una empresa de seguritat privada per controlar tant la zoan de les Falles Municipals, com els accesos alc actes organisats per Junta Central Fallera.

Cada carrer que donava al recorregut especial s’amontonaven persones intentant vore a familiars i fallers, en valles, inclus en terrasses de bars es podia contemplar l’ofrena.

Contrasta en la concentracio a l’eixida en una Plaça de Manises abarrotada en la frontera del Palau de la Diputacio de Valencia. A on falles esperaven a pares i mares per tal d’arreplegar als seus chiquets.

Grans talls. Molt de music i pocs fallers

L’ofrena ha tingut talls considerables, perque s’havia previst un horari per a cada sector, pero les Falles han acodit en un percentage molt baix de fallers. Membres de Junta Central Fallera presents en la Plaça de la Mare de Deu aixi ho corroboraven.

«N’hi ha falles que porten més musics que fallers»

I es que el percentage de fallers respecte a un any normal ha menguat de forma prou considerable, en més de la mitat.

L’Ofrena més atipica que es recorda en les nostres vides, a on el recorregut ha sigut completament desangelat. Ni focos ni cap decoracio en els carrers Quart ni Cavallers. Tampoc en El Carrer de la Mar ni en Avellanes. Ademes era dificil mantindre les fileres de quatre falleres en alguns moments degut als maceters i a l’estretor del carrer.

Una plaça de la Mare de Deu casi solitaria, encara que prou emotiva.

La Fallera Major Infantil de Valencia ha entrat en la Plaça a les 23:55h

La Fallera Major Infantil de Valencia, Carla junt a la seua Cort d’Honor ha aparegut a les 23:55h en la Plaça de la Mare de Deu i ha entrat a la Basílica. A on acompanyat de les Festes Germanes de les Gayates de castello, les Fogueres d’Alacant, la Reina de la Primavera de Murcia i la reina de las Fiestas de Burgos ha fet la seua ofrena a la Mare de Deu dins de la Basilica.

Al voltant de les 00:20 ha acabat l’ofrena i han eixit a la Plaça a on la Banda Municipal de Valencia a les 00:25 casi al llimit de l’hora prevista per Sanitat s’han interpretat els Himnes de Valencia i d’Espanya. Sobre las 00:40 abandonaban la plaza para cumplir con el toque de queda nocturno.