Ferran Gil: Ninots al carrer

Ferran Gil: Ninots al carrer

Pero no d’Alacant en fogueres, sino de Cullera en Nadal.

Extraordinaria iniciativa, mereixedora del més sincer aplaudiment, i no a soles per novedosa i original, la que va a posar en marcha l’Ajuntament de Cullera i la Junta Local Fallera en unió dels mestres artesans de la localitat de cara a les proximes festes nadalenques.

Complementar fent compatibles dos festejos tan tradicionals en nostra terra com Nadal i les falles és una grandisima idea que farà possible visibilisar els treballs dels artistes fallers en estes dates entranyables familiars de final d’any. On podran admirar-se les seus obres en tretze punts de la turística ciutat de la Ribera Baixa. Carrers, places i racons se voran engalanats per unes obres artístiques que lluiran pel seu esplendor, colorit i formes, al temps que se recolza i ajuda a un ofici que esta passant per hores baixes, necessitat d’estes promocions que espenten al sector cap a un futur esperançador.

Ferran Gil: Ninots al carrer
Ferran Gil: Ninots al carrer

Un eixemple que convida a imitar en atres poblacions de la nostra Comunitat que estan obligades a encadenar propostes a favor de la causa fallera. I sobre tot dels artesans en moments difícils. En Cullera han donat el primer pas demostrant és possible i que tot és qüestió d’estudiar formules tirant d’imaginació i d’ingeni. Qualitats que de sobra tenim els valencians, sols resta posar-les en funcionament.

Pero si esta és la cara, també hi ha una creu. Llàstima que el consistori comandat per l’alcalde Jordi Mayor s’haja oblidat de zones en l’extrarradi o pedanies, com el Far que també pertanyen al terme. Si, cert que no mantenen eixe contacte en la tradició festera i son núcleus de pocs habitants, pero haguera segut un bon detall encara fora a menor escala o nivell. Extensiu a Mareny de Sant Llorenç, Brosquill, Marenyet…

Que el tambor també és tropa.

Ferran Gil: Ninots al carrer

L´Estoreta