Paula Acosta exaltada com a Reina de l’Horta en presencia de les Bellees d’Alacant i les Reines de les Gayates

La chiqueta Paula Acosta Gonzalez tingue la seua exaltacio com a regina de l’Horta este passat fi de semana.

 

En el marc incomparable de l’Ateneu Mercantil de Valéncia, tingue lloc esta important fita de la cultura i les tradicions valencianes.

l’Ateneu del cap i Casal es va omplir de trages de valencianes, d’alicantines, santvicenteres i de reines de Castello.

L’Associacio Cultural de l’Horta des de 2009 ha impulsat les tradicions de l’horta

Esta Associacio Cultural naixque en 2009 i des d’eixe moment, ha impulsat tradicions perdudes de l’horta, provessons, festes i defensa del patrimoni de tots, de la propia horta. Han defes les alqueries i les barraques com la Barraca del Coixo navarro en Alboraya, o han colaborat den la rehabilitacio d’algunes d’estes construccions tan emblematiques de l’horta de Valéncia.

Un important treball al marge de algunes institucions valencianes, com l’Ajuntament del cap i casal, teoricament defensor de l’horta pero que ha marginat ad esta associacio habitualment, impedint la seua participacio en els actes de la ciutat.

Una mantenedora excepcional, la pirotecnica Reyes Marti

Esta associacio ha volgut conjugar tradicio en l’horta, i que millor tradicio que l’art de la pirotecnia en Valencia. per ad aixo demanaren a la pirotecnica Reyes Martí que siguera la mantenedora de la reina de l’Horta. Un encarrec que reyes acceptà d’immediat.

En el seu discurs Reyes Martí ha trencat el protocol, començant per dir que havia perdut el discurs original i que les paraules li brollaven del cor. Parlant com a mare i com a valenciana, ha parlat de la chiqueta i de l’intensa agenda i gran treball que fa esta associacio, parlant de cultura i de tradicio, fomentant l’agermanament dels valencians. Ha recriminat a l’Ajuntament de Valencia i especialment al regidor Carlos Enrique Galiana que no tinguen en conte ad esta associacio i ni els permitixquen eixir com a tal en l’Ofrena a la Mare de Deu dels Desamparats en Falles.

els balls valencians tambe sigueren protagonistes

Presencia de les Fogueres i la Magdalena pero no de la Fallera Major de Valencia

La Reina de l’Horta junt a les Bellees del Foc d’Alacant i les Reines de les Festes de Castello

Lo que més va cridar l’atencio dels assistents era la ristra de convidats que no vullgueren perdre’s este acte d’exaltacio de l’horta. I l’absencia més notoria era la de les falleres Majors de Valencia, ya que Junta Central Fallera i el Ajuntament seguixen donant l’esquena a les tradicions valencianes. Sí que estigueren presents les Festes de les Fogueres de Sant Joan d’Alacant, la Comissio de Fogueres de Sant Vicent del Raspeig, la Junta Local Fallera d’Alzira, la Junta Local fallera de Manises, el Llevant Unio Deportiva, el Valencia CF, les Reines de les Festes de Castello, les de Yecla, o les Festes de la vendimia de Jumilla o l’ Agrupacio de Falles del Marítim de Valencia.

Falles del cap i casal, i d’atres poblacions com Manises, o el Far de Cullera no volgueren perdre’s la fita, aixi com clavarieses de varies festes religioses o inclus la Casa de Mexico.