La RACV celebra la Fira del Llibre Valencià del 16 al 20 de maig

El Patronat de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, convida a tots els seus Patrons, i a la societat valenciana en general, a participar de la tradicional Fira del Llibre Valencià de primavera d’estiu. Que tindrà lloc en els salons de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana en el carrer de les Avellanes, 26 de la ciutat de Valéncia.

Junt a la fira de Nadal, un atre event de la Real institució, conformen l’oferta de llibres valencians, de temàtica valenciana i/o en Valencià. No pot ser bon valencià, ni valencianiste, qui no tinga en casa una bona biblioteca valenciana i esta la pot omplir i ampliar en la fira del llibre Valencià.” opinen des de la Real Institució.

Fira del llibre valencià del 16 al 20 de Maig

Obrirà la fira, des del dilluns 16, en la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, fins al divendres 20. Fira del llibre valencià en llengua valenciana i també en llengua espanyola. Junt a la Real Acadèmia unes atres editorials valencianes de prestigi. Llibres emblemàtics que tot valencià deu de tindre:

  • Diccionari General de la Llengua Valenciana, dos volums.
  • Historia General del Regne de Valéncia en 5 volums.
  • I per supost tots els anals de la RACV que puguen estar a disposició del públic. Obres de gran valor, pel seu contingut científic, tècnic i divulgatiu.

Anys de foment de la Cultura Valenciana

Ya ne són més de 30 vegades que la Cultura Valenciana, en format llibre, i negre sobre blanc se mostra al públic en general. Per a que se puga gojar de bona lliteratura en llengua valenciana. Mes que atres idiomes també estaran presents en esta fira del llibre valencià.

Com totes les fires de llibres, contarà en exposició dels fons de les editorials més punteres, a més dels de la pròpia RACV. I atres entitats valencianistes també presents en esta fira, lloc ya habitual d’encontre dels intelectuals, escritors, poetes i tots aquells que editen en llengua valenciana o temes valencians. A on els visitants podran fer-se’n en els eixemplars que estimen oportú en les ventages de Fira del Llibre.

Les temàtiques variades; des de l’ensaig científic, la novela d’aventures, poesia intimista, sense oblidar la festiva de les falles, patrimoni de l’humanitat.

Recitals Poétics de l’Associació d’escritors en llengua Valenciana

Junt a la fira i coincidint en ella el dijous.19, a les 19:30h se celebrarà també:

XXVIII RECITALS POÈTICS DE PRIMAVERA D’ESTIU DE L’ASSOCIACIÓ D’ESCRITORS EN LLENGUA VALENCIANA

En la temàtica: Al cine, en vers (II). Segona part de l’última edició d’estos recitals poètics.

  • Recitaran els poemes originals:

    • Immaculada Ballester: Fantasia

    • Ampar Cabrera: El color púrpura

    • Aureli López: Millor impossible
    • Voro López: L’anglés que pujà un tossal i baixà una montanya
    • Donís Martin: Amelie
    • Sito Sanchis: Ben-Hur
    • Joan Antoni Alapont: El mac d’Oz

Totes les activitats són en entrada lliure fins a completar aforament restringit.