Les Falles perden a un atre historic, Joan Victorià Ramirez, ex-president d’Almirall i faller de Regne de Valencia

Esta semana les Falles del cap i Casal han perdut de nou un bon actiu, es tracta del faller i valencianiste Joan Victorià Ramirez i Boscà, ex-president de la Falla de l’Almirall i actual faller de la falla del Regne de Valencia.

Joan ademes fon membre fundador del casal Bernat i Baldoví, i secretari de la mateixa durant set anys.

La seua activitat en el casal Bernat i Baldoví i en el Círcul d’Opinio Bunyol d’Or i Brillants ab Fulles de Llorer

Tingué un paper importantissim no a soles en la seua fundacio i creiximient sino tambe en l’expansio de la seua activitat a Alacant, Elda, Onil, Gandia i les poblacions de l’Horta.
Faller de Regne de Valéncia – Duc de Calàbria i de la falla Huerta Nueva d’Elda, poeta festiu, crític faller, posseïdor d’un importantíssim archiu fotografic de la festa de les Falles, colaborador en revistes falleres com «Lletrafaller».

Fon un gran defensor de la falla i del llibret, de la llengua valenciana i la nostra identitat com a poble. Tambe directiu del Círcul d’Opinió ‘Bunyol d’Or i Brillants ab Fulles de Llorer’, i membre de la filà ‘Moros de Balansiya’, recentment havia segut mantenedor de la Fallera Major de Gandia de 2022.

Professionalment fon un reconegut mege especialiste en Obstetrícia i Ginecologia, premi extraordinari de llicenciatura i doctorat, ademés de professor universitari. Sent també membre del Colectiu Fullana de Professors i Doctors, des del qual sempre defengué l’us del nostre idioma en els àmbits universitaris.

Mostres de condol del valencianisme

Els membres del Casal Bernat i Baldoví volen acompanyar en el sentiment als seus familiars i amics en estos dolorosos moments, traslladant-los el seu comu condol per l’irreparable perdua d’un gran amic, faller i valencià.

Tambe des de l’Associacio Roc Chabàs de Denia llamenten profundament el sue decés i volen expressar el seu més sincer pesam a la seua familia i a tot lo món del valencianisme cultural al que estava tant lligat. «Sempre el recordarem i agrairem els moments compartits junts».

Des d’estes llinies des de l’equip de Valencia News nos volem sumar a les mostres de condol i agraïr el valencianisme pur i d’amor d’un atre gran valencià que nos guiarà des del cel allumenantmos el cami.