Ha faltat el Tio Fredo, el rockero de la paella i el del blues a l’all i pebre. La seua memoria perdura en rets socials

Este dissabte coneixiem que ha faltat el popular cantant del Tio Fredo, un autentic personage, humoriste i cantant en valencià.

El Tio Fredo, va faltar despuix d’una dolencia que portava arrosegant des de fa mesos. El Tio Fredo de 2,03 metres d’alçaria i 130 kilos de pes es va fer prou popular en rets socials des de l’any 2006, ara fa 14 anys quan va publicar els eu rock a la paella. Un video que porta 239.000 visualizacions.

El Tío Fredo va ser un cantant que junt al seu guitarro cantava a la Cultura Valenciana, especialment a la gastronomía. Prou popular va ser el seu anunci en la televisio d’una coneguda marca d’arros, el seu conegut «Arros al forn».

Un personage controvertit per a uns i atres pero gran valencianiste

Un home que havia actuat junt a alguns cantautors coneguts com catalanistes, pero que tenia molt clar el seu valencianisme. Els ultims anys ha recolzat a totes les entitats valencianistes i persones i entitats del mon del valecnianisme que a d’ell s’acostaven.

«Yo tinc molt clara la meua valencianitat i els dels països que s’en vagen a fer la ma»

Dia el propi Tio Fredo a este propi redactor fa uns mesos. En les ultims mesos havia radicalisat la seua postura i mostrat la seua cara mes valencianista enfrontat a tot el catalanisme mes ranci.

Nos ha deixat una veu del Poble, el tio de tots, als que nos dia «el meus nebots». Hui serà la misa en el seu honor i donaran sepultura la seua familia al seu cos, pero en el Cel de Valencia continuarà junt a nosatros animant les nostres vides.

La seua memoria perdurarà en el temps gracies a les seues cançons en les rets socials. Gracies pels bons moments viscuts junt a tu Tio Fredo.