Compromís celebra en Castello el 90 aniversari de les Bases de Castello que ara eleven a Normes

Compromís i el seu diputat al cap Baldoví celebraren este fi de semana en la localitat de Castello l’aniversari de les Bases ortografiques de Castello, que complixen 90 anys.

Unes Bases que no normes

Les Bases Ortografiques de castello són un document de poc més de tres fulles a on es describien unes senzilles bases per a comunicarse entre administracions i territoris, entre el Regne de Valencia, els condats catalans i les Balears. Unes bases ara elevades a normes i ampliades i que han servit com a excusa per crear un estandar i normalisar un supost idioma comu.

En la celebracio no faltaren les quatribarrades ni els simbols a la cultura catalana, en castellets, que no muixerangues valencianes. Per cert en chiquets sense proteccions al cap com és obligatori. Un vegada més un akelarre atalanista dels que tant agraden a Compromís.

Unes bases ortografiques firmades pel pare Lluis Fullana, que ocupava el sillo corresponent a la Llengua Valenciana en la Real Academia Espanyola de la Llengua i que significaven a soles un llenguage de comunicacio, que no un intent de normativisar el idioma valencià.

L’Academia Valenciana de la Llengua les pren com a base

La politica Academia Valenciana de la Llengua sense nom utilisa estes bases com a norma base, encara que no eres normes ortografiques per tal de normativisar el valencià. Encara que el propi estatut d’Autonomia i la Constitucio espanyola se publicaren en Normes del Puig en 1.982.

Ara segons l’AVLl, tot val per tal d’acabar en un conflicte i desviar l’atencio del genocidi a la Cultura i Llengua Valencianes que practiquendes de les institucions valencianes cada dia. I fomenten en diners publics un eixercit d’estomacs agraïts. Un atra vegada tracten al valencià com a dialecte del seu català. Un eixercici més de tractar de fer a esta terra una provincia de segona de Catalunya i ara fomentat des del partit catalaniste de Compromís.