L’Associacio de Juristes Valencians convoca una concentracio el proxim dijous a favor del Dret Civil Valencià

Esta prestigiosa associacio de juristes que ha abanderat la lluita per a la recuperacio del Dret Civil Valencià torna a la carrega. Convoca una concentracio el proxim dijou en la Plaça de la Mare de Deu dels Desamparats del cap i casal.

Juristes Valencians vol de nou davant el 25 d’Abril recordar que està pendent la reforma constitucional express per a que la Constitucio espanyola arreplegue la possibilitat de que les autoritats valencianes tinguen competencia epr poder reglamentar temes al voltant al Dret Civil que ocupen als seus ciutadans.

Despuix de les sentencies d’inconstitucionalitat promulgades pel Tribunal Constitucional portem ya anys sense la possibilitat de tindre una llei de parelles de fet. Tampoc els valencians podem optar d’ofici al accedir al matrimoni a tindre separacio de bens dels contrayents, i atres temes com custodia compartida de menors o atres qüestions.

Els valencians no son ni mes ni manco que atres espanyols

Els governs de Zapatero i Rajoy varen fer un recurs d’inconstitucionalitat del nostre Estatut, que en la reforma de 2006 promulgava eixa possibilitat i reconeixia el Dret Civil Valencià. Ya son sis anys en el que el nostre Estatut dels valencians coixeja i no te possibilitat d’arreplegar eixos drets que nos perteneixen.

L’Associacio de Juristes valencians va elevar una peticio al Congres dels Diputats en Madrit fa anys per a que es debatira esta possibilitat de reforma constitucional express que a soles arreplegara que els valencians tenim eixa possibilitat. lo mateix que tenen atres territoris de l’estat espanyol i que a nostares se nos denega.

El 99% d’Ajuntaments valencians, les tres diputacions, i la majoria de les Corts Valencianes aprovaren eixa mocio d’elevar la peticio al Congres dels Diputats. Pero la Taula del Congres, des de fa anys te en un caixo eixa peticio tan demandada pels valencians i els valencianes en gran majoria.

Reivindicacio incansable de Juristes Valencians des de la societat civil

Juristes Valencians va fer una carta al president Puig exigint la seua implicacio directa per a resoldre este problema, pero des del Palau a pesar de les bones paraules res s’ha fet. La propia Oltra va patinar afirmant que «si n’hi haguera tant de consens social com n’hi ha en el tema de la finançacio autonomica, ya estaría resolt«. Frases promulgades com a portaveu del Consell, a pesar de que atres membres del Consell de Podemos i del PSPV desautoricen les paraules d’Oltra.

Ara toca tots a una com en Funeteovejuna, per aixo Juristes ha convocat una gran concentracio en la que convida a tots els valencians a gritar ben fort que volen una solucio ya. Autoritats, pero tambe membres de la societat civil que han portat esta reivindicacio a l’agenda politica, encara que alguns diuen que «tot lo que se tenia que fer ya s’ha fet» com afirmà tambe Oltra.