La Punta tambe existim senyor Ribó

Nos pareix molt greu que al proyecte de la ciutat deportiva s’haja decidit que la carretera d’accés es faça per l’actual carrer de Maria Moliner. I que ademés els veïns i veïnes afectats no estigueren assabentats. De pocs vehiculs cada hora a més de 5000 al dia segons el Pla de Mobilitat del propi proyecte.

Es tracta del carrer al costat de les casetes de reallojaments de la ZAL. És a dir, d’unes persones que ya han sigut greument perjudicades en el passat i que encara estan lluitant per a que sel’s reconeguen els seus drets. Si no sabeu de què parlem, podeu vore el documental «A tornallom»

Un espai oblidat per l’Ajuntament de Valencia durant molts anys

Esta zona no té cap servici, les escases zones verts i el «parc de jocs infantils» per dirli d’alguna manera estan pràcticament abandonats, fins al punt que es produixen incendis per no eliminar la brossa seca, i el supost «humedal» es un niu de rates, mosquits tigre i panderoles. Les faroles son inexistentes perque els cables sigueren arrancats i trecades les llums des de fa anys. I es tiren la pelota de l’Ajuntament al SEPES i del SEPES a l’Ajuntament. En la zona hi ha prostitució, botellons, drogues, i ningú fa res.

La ZAL esta a pocs metres de les cases i quan estiga en marcha serà font de soroll i molèsties per al veïnat. Hi havia prevista una pantalla verda per amortiguar-les que serà inviable en la nova carretera que ara propon l’Ajuntament de Ribó. Ademes de l’inseguritat que s’introduix en una zona de cases de poble on els chiquets corren pels carrers i n’hi ha gent molt major en problemes de mobilitat. Este accés costará quasi 2 milions d’euros i generará inseguritat, molèsties per la pròpia carretera i per no poder protegir les cases de la activitat prevista de la ZAL. I és un nou agravi que sumar a la llista dels expropiats de la ZAL.

Zona verda que separa de la ZAL que el proyecte vol eliminar

¿Era precís passar per ací? ¿No n’hi hava un atra alternativa?…¿Tan poquet importen les persones, l’horta i el seu entorn?, pero sobretot,…
¿Fins a quan seguirà l’Ajuntament ignorant a este barri de La Punta?. ¿Es que volen que desaparega del mapa?

Articul d’opinio de Salvador Ramos
President de l’Associacio de veïns i veïnes de les Casetes de La Punta