Xavi Carbonell presenta en Gandía el seu llibre «Des de la meua militància»

De nou Xavier Carbonell Montesinos presenta el seu llibre «Des de la meua militància». Esta volta serà en Gandía, la ciutat a on viu. Serà el dijous 12 de Giner en la Biblioteca central de Gandía en la Plaça Jaume I.

Després de lèxit de la presentació en decembre en Lo Rat Penat, ésta serà la segona presentació de l’autor, pero esta volta en la seua ciutatd e residència.

El llibre està disponible en el lloc web www.oronella.com i en les llibreries “Ambra” de l’avinguda d’Alacant i en la llibreria “Ferrer” del Passage Lombard.

SINOPSIS “DES DE LA MEUA MILITÀNCIA”

La Publicació del llibre ha segut l’obra de recopilació d’una série d’artículs, escrits i reflexions sobre temes al voltant de temes de política, que trobe més que interessants per al públic en general, tant el que participa de manera activa com al senzill espectador de la “cosa pública”

El títul es clar i demostratiu: “Des de la meua militància” . L’autor vol dir que l’òptica des de la que s’escriu es una òptica parcial i subjectiva, com no pot ser d’atra manera. Qualsevol text que te firma, adolix de la subjectivitat de l’autor. Es tracta d’una serie d’artículs, alguns publicats en mijos de comunicació i atres inèdits.

Capítuls de divisió del llibre ordenats per temes i dins d’estos temes d’una manera cronològica

Estos artículs, escrits i reflexions estan ordenats per temes i dins d’estos temes d’una manera cronològica. Vullc dir, primer estan els més antics i en acabant els més moderns. Aixina en tots els capítuls en que està dividit el llibre.

I Polítics i partidistes: Unió Valenciana,

II Infraestructures i Urbanisme,

III El cabanyal; els plans, els proyectes les opinions,

IV Gandia, el poble de la meua residència,

V Arqueologia industrial

Són els temes triats, sobre els l’autor fica negre sobre blanc pensaments i reflexionar al voltant. Pensaments ara escrits. Tots tenen a vore en la pràctica diària, en decisions polítiques. Prioritats. En alguns casos, al final de cada artícul hi ha un comentari que actualisa el contingut del mateix. El temps lleva i dona raons.

Són alguns d’ells denuncies, atres solucions, atres triem prioritats. Atres simplement utòpics. Idees i pensaments per a, parafrasejant a Nicolau Primitiu, treballar, persistir, esperar.

Un chicotet passage del llibre

... Abans d’aplegar a Gandia pel polígon Alcodar se trobem en un camí de sols un carril per sentit més un atre de vehículs lents d’entrada. Este tram, des de l’enllaç en la plaja fins l’entrada al casc urbà es deu de tractar com una avinguda d’accés, alguna cosa pareguda, salvant les distàncies, a l’avinguda del Sit del Cap i Casal… la carretera d’Oliva. Trobem alguna cosa semblant. Des de la glorieta d’enllaç en la circumvalació fins al pont del Serpis. Es tractarà de manera semblant a l’entrada pel Nort… Per l’Oest; la carretera d’Albaida, el problema que apreciem és que no hi ha transició entre els polígons industrials del Real i la zona urbana de Gandia. La solució en este cas i seguint el mateix criteri és el de tractar la carretera com una avinguda d’accés… Esta zona es més industrial que el Nort i Sur, que les podrien calificar com de més turístiques. La gent que visita Gandia, com turiste, normalment ho farà pel Nort o pel Sur.”

…Estes notes i idees les entén Unió Valenciana com unes premisses o estudis previs per a treballar i millorar nostra ciutat… Des de U. V. es varem propondre fer oposició al govern des de fora de la corporació municipal. Pero sempre d’una manera constructiva…”

Comentari:

Alguna cosa s’ha fet. Cap a el sur, està a miges. El Pont d’Oliva un problema ¿L’ampliació del tauler en dos carrils per sentit, per a quan?.