L’Associació Roc Chabàs La Marina commemora el 110 aniversari de la mort de l’Ilustre erudit

L’Associació Cultural Roc Chabàs la Marina, commemora el 110 aniversari de la mort de l’ ilustre Roc Chabàs, que va ocórrer en la ciutat de Dénia, el 20 d’abril de 1912.

Ingressa en el Seminari de Valéncia en 1859 i en 1869 és ordenat presbíter, obtenint anys més tart el grau de Doctor en Sagrada Teologia.

Roc Chabàs, dedica una gran part de la seua vida a l’investigació històrica. Entre les seues obres més importants destaquem “Episcopologio valentino”, “Vida del Venerable P. Pedro Esteve”, “Génesis del dret foral valencià”, etc.

Pero potser la més important i valiosa fora la seua “Història de la Ciutat de Dénia”. Tambe va traduir el manuscrit del Rabin Sammuel i va revisar les edicions de “L’Espill” de Jaume Roig i les “Antiguetats de Valéncia” del pare Teixedor. Fon canonge de la Catedral de Valéncia i archiver de la mateixa.

Fundà la revista El Archivo en 1886, en la que publica gran cantitat d’artículs, tots ells d’indiscutible interés. En 1877 és nomenant acadèmic de la Real de la Historia.