L’Associacio Poble de Benimaclet presenta les novetats en Llengua Valenciana «Benimaclet, Poble de Poetes» i «Benimaclet, el meu Poble»

El passat divendres 10 de decembre l’Associació Poble de Benimaclet va presentar dos novetats editorials relacionades en Benimaclet. És tracta de dos obres que seran imprescindibles en les biblioteques de tots aquells que s’estimen a Benimaclet.

L’acte va tindre lloc en el Llar Cultural de Benimaclet, en ple casc històric de l’antic poble, a on varen acodir mig centenar de persones. Desde la Junta Directiva volen agraïr l’assistència a tots els qui nos acompanyaren i de forma especial als representants de l’Associació Veïnal de Benimaclet, de la Confraria del Sants de la Pedra de Benimaclet i de l’Institut d’Estudis Valencians. L’event va ser presentat per l’escritor, fill de Benimaclet, Vicent Valiente, el qual va dirigir l’acte en gran maestria.

En primer lloc el President de «l’Associacio Poble de Benimaclet» presentà al públic l’Associació Cultural i la seua faena realisada en els últims cinc anys (el blog, les pàgines de Facebook i Instagram, els videos de Youtube, llibres,…)

A continuació se presentà «Benimaclet, poble de poetes» per banda de l’advocat jubilat Cristóbal Cuenca, del qual es coautor junt en el mege Pau Giner. En ell se fa un repàs a una vintena de poetes que varen viure en Benimaclet i la seua obra.

Molts d’ells estan oblidats, a pesar de tindre carrer dedicat en el nostre poble. Des de l’Associació han promogut esta publicació que servirà de punt d’inici per a continuar el procés de recuperació d’estos poetes.

En acabant presentaren «Benimaclet, el meu poble». Un llibre de més de 400 pàgines a color que recull tot lo publicat durant cinc anys en el blog Poble de Benimaclet. En una recopilació a mans de Pau Giner i en la que també trobem atres passages inèdits. És tracta d’un repàs a l’història de Benimaclet, les seues festes i tradicions i els seus personages més famosos d’una manera amena i senzilla. Un llibre que servirà per a mantindre la memòria de lo que fon el Poble de Benimaclet i evitar el seu oblit.

Per a acabar el President de l’Associació va obrir les portes de l’Associació «a tots aquells benimacleters que desigen participar d’este ilusionant proyecte que ha vingut per a quedar-se». Poble de Benimaclet és una Associació de Cultural fundada en 2016

Aquelles persones que desigen adquirir el llibre poden acostar-se al Carrer Barón de San Petrillo 26 de matí o escriure al correu de l’associació.