La desaparicio del nostre patrimoni gracies al total abando de les Administracions Publiques

L’Associacio Cultural de l’Horta advertix de que la Barraca del Coix de Navarro a punt de caure, la Barraca de Cucalo caigue fa tres semanes. Les dos en el terme municipal d’Alboraya.

La deixadea de les Administraciones Publiques estan fent desapareixer el nostre patrimoni cultural de tots els valencians. En el cas de Les Barraques, construccio tipica valenciana es notori que queden poques en peu. Les administracions no complixen en la seua funcio de protegir-les. Abandonant a la seua sort el patrimon de tots i de pas incomplint la llei sense cap tipo de conseqüencies.

Les alqueries abandonades a la seua sort

Tambe les Alqueries tipiques valencianes estàn desapareguent o son furït de l’expoli i d’agressions en pintades. Fa una semanes l’Associacio Orriols en Lucha denunciaba la realitat de l’Alqueria Albors el Orriols, recent pintada la seua frontera principal per davant, pero caiguent-se i apuntalada per dins i en una part en runes. La realitat es la foto que busquen administracions com l’Ajuntament del Cap i Casal, que busca més el maquillage i el decorat que la proteccio de les Alqueries centenaries.

El cas de l’Alqueria del Moro es molt notori, denunciat el seu estat centenars de vegades pel Circul de Defensa del Patrimoni, segons el propi Consistori està rehabilitada, pero la realitat es que el propi Ajuntament de Ribó oculta que esta alqueria està conformada per un conjunt d’eficicacions, i que únicament està rehabilitada la Casa del Senyoret. Una atra de les construccions iniciats els treballs de rehabilitacio de la Casa del Senyoret caigué a terra. Des de fa anys estàn els enderrocs en terra.

La trist realitat del patrimoni de tots els valencians complematament abandonat per les administracions valencianes. Unes administracions delinqüets que incomplixen sistematicament la llei sense cap tipo de conseqüencia. El Sindic d’Agravis deuria d’actuar d’inmediat i denunciar en fiscalia la deixadea de funcions de les administracions.