El Casal Bernat i Baldovi entrega els seus premis per l’utilisacio de la Llengua Valenciana a les comissions falleres

Anit en una cte celebrat en el Salo del Gremi d’Artistes Fallers de Valencia es celebrà la gala de premis del Casal Bernat i Baldoví.

Un acte en el que es premià a les comissions falleres que en els seus llibrets de falla del passat eixercici, i tmabe en els cartells de les falles utilisaren la Llengua Valenciana.

Més de 300 persones i presencia de les falleres Majors de Valencia

Més de 300 persones de comissions falleres i poetes festius i autoris d’articuls d’investigacio es donaren cita en este event organisat pel casal Bernat i Baldoví i que va contra en la presencia de les Falleres Majors de Valencia. Tambe va estar present Santi Ballester, el ex-president de Convent i actual regidor popular, va ser l’unc regidor del cap i casal present en l’acte.

Va començar l’acte redint homenage als dos membres del Casal que han faltat recentment. Joan Victorià Ramírez i Boscà, en una gran trayectoria fallera i a Elena Casa i Llacer.

Despuix es va requerir la presencia de les Falleres Majors de Valencia en l’escenrai i donaren els diferents premis.

Premi Almodi,a  Illes Canaries Trafalgar, i els premis Garrofa a la millor critica en la falla. Tambe el Premi al millor articul d’investigacio en el llibret, el conegut com «El Mòle»..

El Mòle tingue mencions especials

Este premi d’nvestigacio tingue enguany mencions especials a les Falles:

  • L’Albufera de Catarroja.
  • Rei En Jaume I de Catarroja.
  • Centenar de la Ploma de Catarroja.
  • Francesc Climent-Uruguay.
  • Plaça d’Espanya.

El premi guanyador va ser per a…

  • Tercer premi per a la Falla Puebla de Valverde – II Rep. espanyola, per l’articul «El nostre teatre de Enrique Soro.
  • Segon premi per a la Falla El Charco de Catarroja, per l’articul sobre Lo Rat Penat de Joan Romero.
  • Primer Premi per a Regne de Valencia-Ciscar en l’articul Turia en els autorsJulio Oliete, Laura Sorlí, Elenea Monedero i Isabel Gonzalez.

Tambe es va otorgar el premi Renaixença per l’utilisacio durant tot l’any de la LLengua Valenciana en les Falles del Cap i Casal. Va ser per a Santa Maria Micaela – Marti l’Humà.

Posteriorment les Falles de Juntes Locals arreplegaren les seues mencions per utilisar la Llengua Valenciana en el Llibret. Falles de Catarroja, FaroMar de Cullera, i prop de 50 falles del cap i Casal.

Cada volta es sumen més comissions falleres a donar veu a la Cultura i llengua Valenciana, a pesar de que no puguen optar a la mega-subvencio de la Generalitat Valenciana al no utilisar el català de la Conselleria de Educacio.