Diputacio de Valencia acollix l’entrega de premis del Concurs de Llibrets de Lo Rat Penat

La Diputacio de Valencia va acollir el divendres passat l’entrega de premis al Concurs de Llibrets de Lo Rat Penat. Una gala celebrada en el hemicicle de Plens del palau dels Scala de la Diputacio de Valencia, a on es congregaren nombroses comissions falleres de la provincia guanyadores dels premis d’este prestigios certamen lliterari.

Tambe falles de fora del Cap i Casal

Este concurs no tans sols premia a les falles del Cap i Casal, sino que ademes te una seccio «Regne» a on premia els versos de la critica fallera de Falles de fora del cap i Casal. A on Catarroja arrasà de nou, principalment en la Fall «El Charco» i tambe algunes falles de Aldaya. Enguany en este certamen s’ha colat entre els premiats en un sext premi, la Falla Faro Mar de Cullera, l’unica comissio fallera creada despuix de la pandemia.

Este concurs es recupera de la pandemia i espera que l’any que ve es tornen a un numero considerable de comissions falleres.

Per una atra banda, el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve llamenta els «concursos paralels» que ha fet la Generalitat Valenciana. D’esta manera la catalanista Conselleria d’Educacio de l’independentiste conseller Marzá no a soles ha fet un concurs paralel, si no que el dota de grans premis remunerats, per loq ue gran numero de comissions milloren la seua economia en estos rpemis molt remunerats economicament. Per contra, Lo Rat Penat gracies al esforç de unes poques families i institucions, fa «palets» i remunera en algo als premis extraodinaris.

El talant del president de la Diputacio

En la Gala d’entrega de premis va estar present unicament com a autoritat el President de la Diputacio de Valencia, Toni Gaspar, que va mostrar el seu talant en el seu discurs. «La grandea de la democracia es que persones que pensen diferent es puguen sentar i dialogar, perque la base és el respecte comu». «Estic molt content i des de la Diputacio seguirém apostant i donant repall a Lo Rat Penat». Gaspar va recordar que Lo Rat Penat fa Cultura Valenciana en majuscules, i ademés recorà que esta Institucio va estar más de 70 anys en el Palau que hui ocupa la Diputacio de Valencia.

Va mostrar una vegada mes la grandea de l’institucio i assegurà que continuaria donant respall a Lo Rat Penat i al seu treball en pro de la Cultura i Llengua Valenciana.

Va contrastar en que en la gala no va estar present cap diputat de Diputacio de Valencia de cap grup politic present en la Diputacio, pero gaspar va recordar que ya estaba ell com a President de la Institucio, la maxima autoridad de la Casa dels Valencians i dels Ajuntaments.