Convencio Valencianista: Octubre 2023 , ¡Senyeres al balco!

– Per l’identitat i genuïnitat de la llengua valenciana

– l’oficialisacio de les Normes d’El Puig

– Un codic ISO i un domini .val per a la nostra llengua

– Recuperacio del Dret Civil Valencià

– Per la conclusio del Corredor Mediterraneu i demes infraestructures necessaries per a desenrollar el nostre potencial

– Preservacio del nostre camp i el nostre patrimoni natural

– Per a transmetre als nostres fills l’herencia dels nostres majors.

En l’arribada d’un nou govern al Palau de la Generalitat ha tornat a aguaitar la polemica entorn a la llengua; el “conflicte llingüistic”, com s’ha batejat per uns i per atres, pero que va molt mes alla de la llengua fins a comprendre l’identintat valenciana tota.

L’existencia d’una normativa ortografica propia –les Normes d’El Puig o de la RACV– per a la llengua valenciana s’ha fet visible i present novament, trencant el silenci, l’arraconament i la persecucio a les que ha segut somesa, en especial intensitat –pero no a soles– per part del govern del Botanic en les dos passades llegislatures.

Pero tot apunta a que nomes es tracta d’una breu llampada d’esperança, perque la situacio politica actual augura que Valencia i els valencians tornarém a ser de nou moneda de canvi en les negociacions per a conseguir el govern en l’estat.

Front a tan innobles maniobres no hem de deixar de fer crides d’atencio a un poble valencià que necessita reaccionar. Valencia pesara en l’estat, en Europa i en el mon, si es valenciana, si se lliura de tuteles i de sumissions a proyectes imperialistes que nos volen provincians i despersonalisats.

Es hora de fer valdre la llibertat i de fer front als qui bramen en contra de la nostra nacionalitat, als qui treballen per la dilucio de la nostra cultura, historia i llengua, als qui neguen i reneguen de Valencia, i als que no son mes que vassalls al servici de proyectes quimerics.

Es hora d’exteriorisar l’orgull de valenciania, de reivindicar que volem ser lo que sempre hem segut. Per tot aixo:

¡Valencianes i valencians, Senyeres al balco!