Ahir es va presentar en el Saló de Plens de l’antic Ajuntament de Catarroja el llibret de la Falla del Centenar de la Ploma.

– Ahir es va presentar en el Saló de Plens de l’antic Ajuntament de Catarroja el llibret de la Falla del Centenar de la Ploma.

Un any més la comissió ha apostat per la promoció de la llengua valenciana editant un llibret que tracta sobre ‘Diccionaris i vocabularis valencians’.
El treball d’investigació sobre dites obres lexicogràfiques ha segut escrit per l’investigador i bibliòfil Javier Navarro Andreu, que ha realisat una magnífica recopilació de casi 140 obres, que van des del sigle XIV fins a l’actualitat.
El treball d’investigació ha contat en l’assessorament llingüístic del professor en Llengua Valenciana Juli Moreno i ha segut prologat per Aureli López, acadèmic de la RACV.
En el llibret també apareix com a colofó un magnífic artícul del Dr. Pau Giner Bayarri, en el que molt acertadament recorda que en 2024 es complix el centenari del naiximent del poeta Anfós Ramon García.
Sobre el tema poètic destaquen els poemes de Juan Antonio Peris i l’explicació de les falles realisades per Xavier Salvador Chàfer, que ademés ha segut el coordinador d’esta obra.
Destacar que la portada és obra del distinguit dibuixant Josep Lluís Aguilar, que ha volgut recrear en ella l’estructura de les portades dels llibres valencians del sigle XV, época de gran esplendor per a la nostra llengua.
L’acte contà en la presència de les Falles Majors de Catarroja i els presidents, aixina com representants de totes les comissions falleres.