Comunicat oficial de la Diputació de Valencia sobre el incendi de Campanar

Hui és un dia molt trist per a la província per la tragèdia ocorreguda en un bloc de vivendes del barri de Campanar de Valencia. És difícil explicar en paraules l’enorme dolor que sentim totes les valencianes i els valencians.

Els nostres cors estan en les famílies de les víctimes. No esteu soles.

Tampoc ens oblidem d’aquelles persones que hauran de tornar a començar de zero. Estarem al vostre costat per a alçar-nos junts. Per això, la Diputació de Valencia està preparant ja ajudes per als afectats, que estaran coordinades en les anunciades per la Generalitat. Estem treballant per a donar-los tot el nostre suport. Ara, són la nostra prioritat.

Agraïsc també el treball dels equips d’emergència i forces de seguretat. Especialment, als Bombers de Valencia i al Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Valencia, que han reforçat les labors d’extinció.

Hem sigut testimonis, una vegada més, de la seua professionalitat, valentia i esforç. Una labor encomiable que mereix la més sincera admiració i respecte.

Igualment, estenc el meu reconeixement als sanitaris, els qui des del primer moment s’han mobilizat i s’han posat a disposició per a atendre els ferits.

Este succés ens deixa innombrables mostres de solidaritat de veïnes i veïns que han obert les seues cases, que s’han mobilizat per a oferir aliments, roba, mantes… Un comportament que posa de manifest els valors sobre els quals està construïda la Comunitat Valenciana.

En nom de la Diputació de Valencia i en el meu propi, vullc traslladar les meues més sinceres condolences a les famílies i afins de les víctimes.

Ens sumem als tres dies de dol oficial decretats per la Generalitat i l’Ajuntament de València. Així mateix, ens posem al servici d’altres institucions, servicis d’emergència i ciutadania per a oferir tota l’ajuda que siga necessària i fer, entre tots, un front comú contra esta tragèdia, que està posant a prova la nostra fortalesa com a societat.

Vicente J. Mompó Aledo
Presidente de la Diputació de Valencia