Hui es 9 d’Octubre Valencians, fruïm com a Poble Unit i Germà

Hui es 9 d’Octubre Valencians. Fa 782 anys que el Rei En Jaume I va entrar en el Cap i Casal del Regne de Valencia. Hui es conmemora eixe dia en que escomençà el Regne Cristià de Valencia. Molt ha canviat en casi un mileni, pero mai hem perdut la consciencia com a Poble Valencià.

El Rei Jaume I  va continuar i donar forma a lo que ya existia que era un sentiment de Poble que abans es denominava Balansiya, el Regne taifa musulma de Valencia i Murcia de Zayd Abu Zayd, l’ultim rei almohade.

Han passat romans, fenicis, cartaginesos, musulmans i cristians, hem patit fam i guerres. Pero sempre hem eixit cap avant.

Hui 9 d’Octubre i ara mes que mai, el poble Valencià ha d’estar unit i llevar les ideologies. Ha de ser un tot per a defende lo nostre i treballar per a tindre un futur. Hem de sobreviure units i treballar per tindre un futur que deixar als nostres.

Hui mes que mai nos juguem el ser o no ser. Tots hem d’anar a una i estar units per a enfortir lo que nos identifica i unix i eliminar lo que nos separa.

Units podrem lluitar contra un mon salvage que nos arrosega i treballar junts pel futur. Pels nostres llauradors, pels nostres empresaris. Lluitar per defendre lo nostre, lo propi.

Un gran Poble que ha de mirar cap al futur

Hem de deixar un mig ambient en calitat, hem d’enfortir els drets socials i no deixar a ningú darrere. El desenroll economic i social està a la nostra mà. Pero hem de pensar en ser lo que som, un gran Poble.

Mai hem de renunciar a lo que som i serem, valencians. I hem de fruïr d’una societat que enriquix la nostra diversitat i exigir lo just i lo que nos pertoca.

Que ningu nos lleve el nostre futur. Deprenga’m del nostre ric passat i lluitem junts per a tindre un futur. Perque hui es el dia dels Valencians.

Feliç Sant Donis i Dia dels valencians.

Tots baix els plecs de la Nostra Senyera, EIXIRÉM.