Associació Cultural Poble de Benimaclet :»Comunicat al tall de séquies de Benimaclet»

Associació Cultural Poble de Benimaclet » Comunicat al tall de séquies de Benimaclet»

Al veïnat de Benimaclet:

L’Horta de Benimaclet està regada des de fa segles per dos séquies del riu Túria. Per una banda la séquia de Vera que és un ramal de la de Rascanya (la séquia que rega Campanar, Orriols, Alboraya, Tavernes Blanques i Benimaclet) i que tenia dos molins en Benimaclet: el de Farinós i el de Vera. Per atra banda, la séquia de Mestalla, que s’encarrega de la vega Nort de l’Horta de Valéncia i dona el braç d’Alegret que rega la banda sur de l’Horta de Benimaclet i acaba desembocant en la séquia de Vera que se convertix en una séquia mixta (en cabal de les séquies de Mestalla i Rascanya).

Estes séquies de Benimaclet, a banda de regar la nostra Horta, foren unes conduccions d’aigua plenes de vida a on vivien patos, peixos i en estiu les gastaven els menuts per a refrescar-se. Durant els anys 60 i 70 del segle passat, en la finalitat d’aforrar-se els aigüerals de les noves construccions, moltes de les noves edificacions començaren a abocar les aigües fecals en les séquies, que deixaren de ser aquell verger qua havien segut durant molts anys.

L’Ajuntament de Valéncia, en lloc de solucionar este problema conectant estos antics edificis al sistema colectors de la ciutat, ha pres la decisió de clausurar el braç de l’Alegret de la séquia de Mestalla. Esta determinació condenarà a 40.000 metros quadrats d’Horta de Benimaclet productiva a la seua desaparició i acabarà en un sistema de rec de segles d’existència.

És per això per lo que des de l’Associació Cultural “Poble de Benimaclet” animem al veïnat de Benimaclet a que se sumen a la concentració que tindrà lloc el pròxim 8 de giner a les 12 del migdia en la Plaça del Poble per a demanar la paralisació d’esta dràstica mida i la solució a la contaminació del braç de l’Alegret. Aixina mateix “Poble de Benimaclet” s’adherix a la concentració convocada per l’Associació Cultural Poble de Benimaclet i Cuidem Benimaclet.

Junta Directiva
Associació Cultural “Poble de Benimaclet”