Lo Rat Penat suspende su concurso anual de Cruces de Mayo

Lo Rat Penat suspende su concurso anual de Cruces de Mayo

La centenaria entidad que lleva más de 30 ediciones celebradas de su tradicional Concurso de Cruces de Mayo. Un concurso que inició el poeta Pere Delmonte desde LO Rat Penat. Este año por la crisis del COVID-19 no se celebrará.

Comunicat de Lo Rat Penat al voltant del Concurs de les Creus de Maig

 

Donades les circumstàncies excepcionals en motiu de la pandèmia del coronavirus, se suspén enguany el Concurs de les Creus de Maig que tradicionalment organisa Lo Rat Penat.

creus guanyadores del Concurs del 2019 en Categories A i B

Agraïm a totes les comissions falleres, juntes de festes, parròquies, confraries, coleges i entitats, la seua participació anual en este bella i cristiana tradició que enguany no podrà fer-se efectiva. En el desig i l’esperança de que el pròxim any, superada esta crisis, pogam tornar a convocar este concurs que enaltix la Santa Creu. Mentres desigem que els valors d’amor i caritat que representa nos ajuden a tots a superar estos difícils moments.

Queden suspeses també les Danses de la Santa Creu que tradicionalment organisa cada any el Grup de Danses de Lo Rat Penat en motiu d’esta festa tan valenciana.

Comunicat davant la Suspensio de les Falles 2020

Davant  el coneiximent públic de la injustificable ausència de l’Alcalde de la ciutat de Valéncia en la reunió celebrada en la presidència de la Generalitat. Reunió en la que es va abordar la situació creada per l’epidèmia de coronavirus i la decisió final que va ser l’immediata suspensió de la festa de les Falles, Lo Rat Penat manifesta:

– El nostre recolzament més absolut a la població afectada de qualsevol forma per les conseqüències d’esta pandèmia, i especialment al món de les falles

– Demanem la dimissió de l’Alcalde per la seua total falta d’empatia, respecte i apreci als fallers i falleres de Valéncia en estos moments de dificultat.

– El nostre recolzament a tots aquells que han segut oblidats a l’hora de prendre una decisió tan transcendent, la suspensió de les Falles. Que hauria d’haver segut el resultat d’un acort de totes les parts implicades.

– La nostra denúncia d’una actitut que mostra el més absolut despreci a tot lo que significa la lluita per la cultura valenciana. Una Cultura de la que les Falles són un eixemple excepcional. Més greu encara per tractar-se d’accions realisades per una persona, el pancatalaniste Sr. Ribó, que no mereix ni un segon més ser Alcalde de Valéncia.