Convencio Valencianista estrena Junta i seguix apostant pel consens dins del valencianisme cultural.

– Nova etapa, nous reptes

El passat decembre Convencio Valencianista renovà la seua junta directiva en un objectiu clar i assumible: aprofitar els proxims 3 anys fins a la proxima assamblea per a posar en marcha una nova etapa en la que es logren els consensos necessaris que necessita el valencianisme per a enfortir-se i fer front a les cada dia mes grans amenaces que nos envolten.

Es per aixo que la presentació del llibre 40 aniversari de les Normes del Puig, que recorda  l’acte d’adhesio a dites normes ortografiques fon el moment triat per a fer publica esta noticia, informant sobre els canvis produïts en la Junta Directiva. Un canvi que ha tengut que vore’s aplaçat un any de manera justificada per la pandemia, pero que supon una renovacio en un moment en el que es necessita un nou impuls que contribuixca a acostar i vitalisar degudament al moviment valencianiste i al seu associassionisme en general.

Dins d’estos canvis destaquen el nomenament de Joan Sancho com a president.   L’ acompanyarà, com a vicepresident Pau Giner. Els dos son coneguts dins del valencianisme per la seua capacitat de dialec i consens. Una aposta dirigida cap a la necessitat de  que en el valencianisme hi haja un punt d’encontre entre les diverses visions i concepcions que servixca de pont de comunicacio entre les distintes sensibilitats que conviuen en este moviment.

Durant l’acte de presentacio de la publicacio indicada, Joan Sancho destacà la debilitat interna que ve arrastrant el valencianisme degut a la fractura que patix des de fa anys: “… hem de fer lo possible per a tractar de contribuir a  la reconciliacio”.

Pero no sols s’ha produit canvis en la presidencia i vicepresidencia. Nos  hem de felicitar per l’incorporacio de nous vocals que venen a sumar i donar mes impuls, si cap, a les iniciatives que se mamprenguen. Per aixo des d’estes llinees volem donar-los la benvinguda tant a Walter Moncho com a Xavier Navarro que representen a una nova generacio de valencianistes. El nostre objectiu hui es  fonamentalment l’expost, pero ademes anem a donar-li veu ad eixes visions renovades que segurament mos permetran obrir nous camins en la promocio de l’orgull i l’autoestima valenciana que consiuderem precisa la societat valenciana.

Com a colofo, el nostre vicepresicdent Pau Giner ha volgut insistir en que el compromis es maxim. Definint molt be l’espirit d’esta entitat que ha vist en la renovacio una gran oportunitat per a seguir treballant en mes força: “Un nou repte per davant, pero sobretot molta ilusió que hem plasmat en una fulla de ruta a mig determini en objectius concrets”

Esperem que el futur nos somriga, i que els nostres objectius siguen  la llavor que tots sapiam regar per a conseguir fer gran l’arbre que servixca de refugi i consens als nius de les coses que mos unix.