Lo Rat Penat condena les actuacions violentes del pancatalanisme contra el President Carlos Mazón

Davant els fets ocorreguts en les festes del barri de Gràcia de la ciutat de Barcelona, en els que s’ha cremat una fotografia en el rostre de Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, Lo Rat Penat vol condenar rotundament este acte intolerable.

Esta acció s’ha efectuat com a resposta a la denúncia que el president Mazón va fer fa uns dies, per haver-se colocat en eixe barri una pancarta insultant per als valencians en la que es podia llegir “Benvinguts a la Vila de Gràcia. Això no és Espanya. Som Països Catalans”.

De tots és sabut que el colectiu pancatalaniste Arran és conegut per les seues accions violentes i radicals, que tenen per fi impondre les seues tesis expansionistes.

Devem recordar que el pancatalanisme ha actuat en moltíssimes ocasions en violència extrema, senyalant a qui no creïa en el proyecte quimèric dels ‘països catalans’ o en qui ha defés la singularitat i independència de la llengua valenciana respecte al català.

Este pancatalanisme, que pretén disfrassar-se de fals progressisme, seguix en terres valencianes tractant de liderar a nivell cultural, social i festiu entitats públiques i llocs de rellevància en la nostra societat, adoctrinant als nostres fills, manipulant la nostra història i adulterant la nostra llengua.

I açò ocorre en gran part perque, durant massa anys, els nostres polítics han volgut mirar cap a un atre costat en lloc de neutralisar-lo i potenciar un verdader valencianisme, constructiu i respectuós en la nostra personalitat.

El president de Lo Rat Penat, Josep Vicent Navarro, ha comentat en les rets socials de Carlos Mazón que «Eres el nostre President, que lleven les seues brutes intencions catalanistes de la nostra Comunitat. Som valencians i espanyols, orgullosos i feliços.

Josep Vicent Navarro, president de Lo Rat Penat i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

No volem que el verí separatiste i grotesc catalaniste nos contamine. ¡President Mazón, tens tot el meu respecte i recolzament!».

Una volta més, Lo Rat Penat vol manifestar públicament que la violència i el radicalisme no es poden tolerar en ple sigle XXI.