El Colectiu Corona LGTBI Regne de Valencia de Gais i lesbianes denuncia l’augment de les agressions homofobes

Ahir coneixiem d’una nova gressio homofoba en els carrers «segurs» del Cap i Casal. Era a una parella d’artistes fallers, Josep Lluis i Vicent d’Art de Foc. Anant a un acte faller, una persona els ha incrpat al crit de «maricons» i ha agredit als dos. A u d’ells li han pegat padades fins a tirar-lo a terra, moment en que s’ha fracturat el peu.

Esta agressio es suma a la llarga llista d’agressions homofobes que acumula el cap i casal enguany. Les sifres del Ministeri de l’Interior parlen d’un augment de més del 40% dels delictes d’ambit sexual i contra la llibertat sexual en el Cap i Casal

Comunicat del Colectiu Corona

Les agressions homofobes continuen augmentant

El Colectiu Corona, de Gais i Lesbianes del Regne de Valencia vol denunciar l’augment de les agressions homofobes al nostre territori.

Les ultimes sifres del Ministeri de l’Interior denotaven un fort augment dels delictes d’indole sexual en tota la Comunitat Valenciana. Especialment en el Cap i Casal, la Ciutat de Valencia.

Des d’este colectiu LGTBI+ volem denunciar que les agressions homofobes continuen augmentant i des de la Generalitat Valenciana, la Conselleria de Politiques Inclusives de Monica Oltra minusvalora estes sifres. La propia Oltra va asegurar que “no n’hi han mes agressions, a soles es que la gent denuncia mes perque creuu en este govern”.

Des del Colectiu LGTBI Corona volem denunciar la falta d’empatia de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra cap al colectiu LGTBI, mostrant-se com a  abanderada del colectiu i despres despreciant-lo.

“No volem falsos Mesies ni gent que diu representar al colectiu i despres diu estes barbaritats”

El Colectiu LGTBI exigix un Pla de Choc en campanyes de publicitat institucional i denuncia que les campanyes de la Cosnelelria de Oltra unicament van dirigides i son confeccionades i cobrades per un colectiu molt determinat.

“No pot basar les campanyes de conscienciacio en cartells en una sola associacio LGTBI molt concreta”

Denuncia igualment que este colectiu ha segut despreciat per l’Ajuntament de Valencia, que no a  soles no conta en ell, sino que nos ha expulsat varios anys dels actes oficials que organisa el propi Consistori Municipal, adalid de la llibertat, pero que restringix la representativitat de les orgaisacions LGTBI a una soles afi al seu partit.

“Aço no va de partits, va de igualtat. Volem una aposta real per l’igualtat i no mes mamarrachades de la Vice-presidenta de la Generalitat Valenciana”.

Nova agressio homofoba coneguda ahir

Hem conegut una nova agressio a dos artistes fallers en el Barri del Carme del Cap i Casal quan anaven a un casal de falla. Volem condemnar esta nova agressio i rebujar la política LGTBI del departamento de Monica Oltra que es queda molt llunt de lo que deuria ser. Pensem que algo s’està fent malament i que cal reconduir les politiques d’igualtat per a arribar a la societat. Les camapayes no se poden deixar entre una sola associaicio que fa difusio entre els socis. Pensem que totes les associacions hem de ser particips d’estes politiques i units junt a la Generalitat Valenciana en una taula generar noves campanyes que arribena la gran part de la societat valenciana.

Igualment, des de Coona exigim l’augment de les condemnes per estes agressions que ixen debades a la majoria d’agressors.

“Oltra no pot seguir culpant a tres de la seua incompetencia, ha d’actuar d’ugenci i contar en totes les associacions LGTBI”.

El Casal Bernat i Baldovi motra el seu rebuig a estos actes

El Casal Bernat i Baldoví alça la veu per a condenar la violència i la sense raó de l’intolerància, i manifesta el seu absolut respal als artistes “Artdefoc”, Josep Lluís i Vicent, socis de la nostra entitat, que han patit hui una violenta agressió en la ciutat de Valéncia.

Rebugem l’impunitat i la covardia d’aquells que desprecien la diversitat i el dret a ser diferents. Animem a Josep Lluís i a Vicent a que continuen sent eixos grans artistes i millor persones dels que tan orgullosos nos sentim en el @CasalBiB