Una atra punyalada més

Suma i seguix, una atra punyalada de l’alcalde catalaniste de Valéncia Joan Ribó a l’idiosincràsia Valenciana, pero no per l’esquena, directament de front , podem recordar aquells temps en els que anaven en l’estelada catalana cridant ¡país Valencià! ¡país Catalá! Pero clar, se donaren cónter que d’esta manera ningú els anava a votar i decidiren camuflar la seua estelada darrere de la nostra Real Senyera Valenciana .

El passat dia 8 de febrer firmà – en la catalana acadèmia de la llengua (AVL) que tenim infiltrada en Valéncia al servici del nacionalisme català manejada qual títaro per l’institut d’estudis catalans -, un acort de colaboració per a promocionar el valencià (aclarirem que lo que es promou no és una atra cosa que català) deuríem recordar als llectors d’est artícul que l’AVL es creà a petició expressa de Jordi Pujol ya que fon la condició que li posà a José María Aznar per a recolzar-ho en la seua investidura com a president del govern en 1996, i com a bons lacais Eduardo Zaplana com a president de la Generalitat Valenciana i Francisco Camps en cultura crearen l’AVL en 1998 per a que fora l’entitat normativisadora de l’ortografia catalana, perque mosatros ya teníem des de 1915 una entitat normativisadora de la llengua Valenciana RACV (Real Acadèmia de Cultura Valenciana) per aquell temps nomenada (Centre de Cultura Valenciana) la qual no rep cap tipo de subvenció ni per part de l’ajuntament de Valéncia ni per part de la Generalitat.

La llista dels traïdors al Regne de Valéncia és llarga,, per destacar ad alguns a banda dels ya citats podríem nomenar a Joan Lerma com a president de la Generaliat Valenciana (1982-1995) i Ciprià Ciscar Conseller de cultura (1981-1989) que fon qui feu la (Llei d’us i ensenyança del valencià) comunament nomenada (Llei d’Alacant) en 1983, dita llei fon el major atac perpetrat pel nacionalisme català fins a la data, en ella s’obligava a l’ensenyança del pseudo-valencià en els coleges pero en lloc d’impartir l’ortografia oficial fins al moment la de la RACV (l’estatut d’autonomia es redactà en ella) nos impongueren l’ortografia Fabriana en l’intenció d’erradicar en el pas del temps a l’ortografia que s’ajustava en el parlar dels nostres ancestres, anys despuix podem vore que el pla està resultant tal com lo planejaren ya que còmpliços d’això , traïdors per convicció o per sumissió,  pero entre uns i  atres a lo llarc de tots els governs de l’actual Comunitat Valenciana,  PP , PSOE, i ara l’actual Botànic (PSOE, COMPROMÍS i PODEMOS) s’han esforçat per afonar l’idiosincràsia valenciana igual que una espècie invasora fa quan entra en un ecosistema i conseguix devorar a l’espècie autòctona duent-la a l’extinció.

No em pararé a nomenar l’interminable llista de sequaços baix nòmina del catalanisme que hagué i que hi ha en l’actualitat en diverses entitats subvencionades al principi per la Generalitat de Catalunya i ara també per la Valenciana… Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, Societat Coral el Micalet,… i aixina un gran ,etc, de paràsits ben remunerats.

Pero sí que vullc aprofitar estes llínees per a reprochar a Chimo Puig que no recolze a les entitats valencianistes com la RACV, Lo Rat Penat , INEV , i moltes atres de creació més recent (no per això manco involucrades) i deixe ipso facto d’invertir diners en PANCATALANISME i procedixca a la vegada a la dissolució de l’AVL que no ha fet més que manipular a la societat des de la seua creació.

Tornaré a ilustrar al llector per si no sabera que, en primera instància la Sociollingüística no deu entrar a decidir si lo que u parla és correcte o incorrecte, la ciència no pot dir cóm ha de parlar un poble, és el poble qui decidix de forma natural com es comunica.

Açò és un principi fonamental de la Sociollingüística i per això els llingüistes lo que han de fer és estudiar eixe parlar del poble i segons això normativisar eixa llengua en grafies que s’ajusten a les seues pronunciacions reals i no al revés com ho han fet, no es pot impondre una ortografia a on com he dit adés , no només hi ha paraules diferents i temps verbals sino que a la vegada multitut de paraules usen unes grafies que responen a la representació de sons diferents als del parlar natural del poble valencià i pretenen impondre a colp de llei dictatorial i antiestatutaria .

Per a anar resumint, l’AVL i tots els seus membres són uns traïdors que a canvi de diners han segut còmpliços de la transformació llingüística a la que nos han somés.

Segur que ad estes altures de l’escrit molts ya estareu pensant que valencià i català és lo mateix i vos pareix be la reciprocitat llingüística, i és que tenen raó, l’actual pseudo-valencià que s’ensenya en els coleges és català en un 90% per lo tant si els comparem són casi iguals , pero si comparem al genuí valencià de la RACV (el que sempre s’ha parlat) en el català res tenen que vore , hi ha moltíssimes més diferències que similituts, òbviament les dos tenen un substrat Íber i un superestrat llatí pero les influències per adstrat han segut tantes que les fan dos llengües totalment independents.

Cultura i política mai deurien mesclar-se pero per desgràcia fa molt de temps que en la nostra terra la cultura i l’història estan al servici dels polítics en la finalitat de transformar al poble valencià en part de Catalunya.

Açò és una invasió claríssima, Hitler ya usà la llengua com a instrument de conquista, ell dia que si en un país es parla Alemà ,llavors eren alemans i eixe país deuria ser Alemània.

Puix Catalunya du anys fent això en Valéncia i molts han segut còmpliços a canvi de vots que sempre han beneficiat a separatistes i independentistes per culpa del sistema d’hondt.

Catalunya és conscient de que a soles no pot independisar-se d’Espanya i per això duen décades intentant l’adheriment del Regne de Valéncia i del Regne de Mallorca als seus imaginaris “Països Catalans” que jamai existiren ni existiran ,encara que algun atre independentiste confés com Vicent Marzà somie en això i li ixca urticària cada vegada que veu una bandera d’Espanya.

És trist i penós que la societat alvance sense mirar arrere, accepte les imposicions sense protestar i adopte com a seua una llengua que no ho és.

Per si ad estes altures algun despistat té dubtes diré unes quantes veritats:

COMPROMÍS no és un partit valencià ni fomenta lo valencià, és un partit catalaniste, proindependentiste i anticonstitucionaliste.

El PSPV-PSOE és un partit centraliste jerarquisat i dirigit des de Madrit a les órdens de l’independentisme català i no dubtarà en subjugar-nos si li l’ordenen com està fent.

El PP de la mateixa manera que el PSOE també és un partit centraliste jerarquisat i dirigit des de Madrit que només s’enrecorda de la llengua i bandera quan vol vots i no dubtarà en traïcionar-nos com ya ho ha fet abans per a favorir a l’independentisme català.

De PODEMOS crec que no fa falta ni dir que és un atre interessat traïdor dirigit igualment per Madrit i per ende per Catalunya.

I els que no he nomenat i tots sabeu, (encara no nos han traïcionat perque encara no han tingut l’oportunitat de governar), van de valencianistes pero la veritat és que votaren en contra de la no retirada de l’estatua de Vinatea en la plaça del Cap i Casal, o siga, que ni volen l’estatua ni volen saber  res  del DET CIVIL VALENCIÀ, no existix partit més centraliste que este . Algú que no usa la llengua Valenciana i despuix diu que la respecta, a mi em genera desconfiança perque com be diu el refrà, “cal predicar en l’eixemple” i si ad això li sumem l’estructura de partit que tornen a ser centralistes jerarquisats i dirigits des de Madrit no em resulten esperançadors.

L’única oportunitat que té el poble valencià de sobreviure sense perdre la seua idiosincràsia és confiar en partits de raïl valencianiste sense ingerències externes dirigits per i per a alacantins , castellonencs i valencians.

Edu Vanacloig i Madueño.

 

Otra puñalada más

Suma y sigue, otra puñalada del alcalde catalanista de Valencia Joan Ribó a la idiosincrasia Valenciana, pero no por la espalda, directamente de frente , podemos recordar aquellos tiempos en los que iban con la estelada catalana gritando ¡país Valencià! ¡país Catalá! Pero claro, se dieron cuenta que de este modo nadie los iba a votar y decidieron camuflar su estelada tras nuestra Real Senyera Valenciana

El pasado día 8 de febrero firmó con la catalana academia de la lengua (AVL) que tenemos infiltrada en valencia al servicio del nacionalismo catalán manejada cuál títere por el institut d’estudis catalans , un acuerdo de colaboración para promocionar el valenciano (aclararemos que lo que se promueve no es otra cosa que catalán) deberíamos recordar a los lectores de este artículo que la AVL se creó a petición expresa de Jordi Pujol ya que fue la condición que le puso a José María Aznar para apoyarlo en su investidura como presidente del gobierno en 1996, y como buenos lacayos Eduardo Zaplana como presidente de la Generalitat Valenciana y Francisco Camps en cultura crearon la AVL en 1998 para que fuera la entidad normativizadora de la ortografía catalana, porque nosotros ya teníamos desde 1915 una entidad normativizadora de la lengua Valenciana RACV (Real Academia de Cultura Valenciana) por aquel entonces llamada (Centro de Cultura Valenciana)  la cual no recibe ningún tipo de subvención ni por parte del ayuntamiento de Valencia ni por parte de la Generalitat.

La lista de los traidores al Reino de Valencia es larga,, por destacar algunos a parte de los ya citados podríamos nombrar a Joan Lerma como presidente de la Generaliat Valenciana (1982-1995) y Ciprià Ciscar en cultura (1981-1989) que fue quien hizo la (Ley de uso y enseñanza del valenciano) comúnmente llamada (Ley de Alicante) en 1983,  dicha ley fue el mayor ataque perpetrado por el nacionalismo catalán hasta la fecha, con ella se obligaba a la enseñanza del pseudo-valenciano en los colegios pero en lugar de impartir la ortografía oficial hasta el momento la de la RACV (el estatuto de autonomía se redactó con ella) nos impusieron la ortografía Fabriana con la intención de erradicar con el paso del tiempo a la ortografía que se ajustaba al hablar de nuestros ancestros, años después podemos ver que el plan está resultando tal cual lo planearon ya que cómplices de ello, traidores por convicción o por sumisión, pero entre unos y otros a lo largo de todos los gobiernos de la actual Comunidad Valenciana , PP , PSOE, y ahora el actual Botánico (PSOE, COMPROMÍS y PODEMOS) se han esforzado por hundir la idiosincrasia valenciana igual que una especie invasora hace al entrar en un ecosistema y consigue devorar a la especie autóctona llevándola a la extinción.

No me pararé a nombrar la interminable lista de secuaces bajo nómina del catalanismo que hubo y hay en la actualidad en diversas entidades subvencionadas al principio por la Generalitat de Cataluña y ahora también por la Valenciana,,, Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, Societat Coral el Micalet,,,, y así un gran ,etc, de parásitos bien remunerados.

Pero si que quiero aprovechar estas líneas para reprochar a Chimo Puig que no apoye a las entidades valencianistas como la RACV, Lo Rat Penat , INEV , y muchas otras de creación más reciente (no por ello menos involucradas) y deje ipso facto de invertir dinero en PANCATALANISMO y proceda a su vez a la disolución de la AVL que no ha hecho más que manipular a la sociedad desde su creación.

Volveré a ilustrar al lector por si no supiera que, en primera instancia la Sociolingüística no debe entrar a decidir si lo que uno habla es correcto o incorrecto, la ciencia no puede decir cómo ha de hablar un pueblo, es el pueblo el que decide de forma natural como se comunica.

Esto es un principio fundamental de la Sociolingüística y por ende los lingüistas lo que han de hacer es estudiar ese hablar del pueblo y en base a ello normativizar esa lengua con grafías que se ajusten a sus pronunciaciones reales y no al revés como lo han hecho, no se puede imponer una ortografía donde como he dicho antes , no sólo hay palabras diferentes y tiempos verbales sino que a su vez multitud de palabras usan unas grafías que responden a la representación de sonidos diferentes al del hablar natural del pueblo valenciano y pretenden  imponer a golpe de ley dictatorial y antiestatuaria . Para ir resumiendo la AVL y todos sus miembros son unos traidores que a cambio de dinero han sido cómplices de la transformación lingüística a la que nos han sometido.

Seguro que a estas alturas del escrito muchos ya estaréis pensando en que valenciano y catalán es lo mismo y os parece bien la reciprocidad lingüística, y es que tienen razón, el actual pseudo-valenciano que se enseña en los colegios es catalán en un 90% por lo tanto si los comparamos son casi iguales , pero si comparamos al genuino valenciano de la RACV (el que siempre se ha hablado) con el catalán nada tienen que ver , hay muchísimas más diferencias que similitudes, obviamente las dos tienen un substrato Ibero y un superestrato latín pero las influencias por adstrato han sido tantas que las hacen dos lenguas totalmente independientes.

Cultura y política nunca deberían de mezclarse pero por desgracia hace mucho tiempo que en nuestra tierra la cultura y la historia están al servicio de los políticos con el fin de transformar al pueblo valenciano en parte de Cataluña.

Esto es una invasión clarísima, Hitler ya usó la lengua como instrumento de conquista,  él decía que si en un país se habla Alemán ,entonces eran alemanes y ese país debía ser Alemania.

Pues Cataluña lleva años haciendo eso con Valencia y muchos han sido cómplices a cambio de votos que siempre han beneficiado a separatistas e independentistas por culpa del sistema d’hondt.

Cataluña es consciente de que sola no puede independizarse de España y por ello llevan décadas intentando la adhesión del Reino de Valencia y del Reino de Mallorca a sus imaginarios “Països Catalans” que jamás existieron ni existirán ,aunque algún que otro independentista confeso como Vicent Marzà sueñe con ello y le salga urticaria cada vez que ve una bandera de España.

Es triste y penoso que la sociedad avance sin mirar atrás, acepte las imposiciones sin protestar y adopte como suya una lengua que no lo es.

Por si a estas alturas algún despistado tiene dudas diré unas cuantas verdades:

COMPROMÍS no es un partido valenciano ni fomenta lo valenciano, es un partido catalanista,  proindependentista y anticonstitucional.

El PSPV-PSOE es un partido centralista jerarquizado y dirigido desde Madrid a las órdenes del independentismo catalán y no dudará en subyugarnos si se lo ordenan como está haciendo.

El PP al igual que el PSOE también es un partido centralista jerarquizado y dirigido desde Madrid que sólo se acuerda de la lengua y bandera cuando quiere votos y no dudará en traicionar nos como ya lo ha hecho antes para favorecer al independentismo catalán.

De PODEMOS creo que no hace falta ni decir que es otro interesado traidor dirigido igualmente por Madrid y por ende por Cataluña.

Y los que no he nombrado y todos sabéis, (aún no nos han traicionado porque aún no han tenido la oportunidad de gobernar), van de valencianistas pero la verdad es que votaron en contra de la no retirada de la estatua de Vinatea en la plaza del Cap i Casal, o sea , que ni quieren la estatua ni quieren saber nada del Derecho Civil Valenciano, no existe partido más centralista que este. Alguien que no usa la lengua Valenciana y luego dice que  la  respeta, a mí me genera desconfianza porque como bien dice el refrán, “hay que predicar con el ejemplo»  y si a eso le sumamos la estructura de partido que vuelven a ser centralistas jerarquizados y dirigidos desde Madrid no me resultan esperanzadores.

La única oportunidad que tiene el pueblo valenciano de sobrevivir sin perder su idiosincrasia es confiar en partidos de raiz valencianista sin injerencias externas dirigidos por y para alicantinos , castellonenses y valencianos.

Edu Vanacloig Madueño.