Tabarca no es catalana ni està en els inexistents “Països Catalans”

La revista “ElTemps.cat” (catalana i pancatalanista) ha tornat a fer de les seues tocant-nos els nassos al valencians. Este panflet cultural politisat i que es dedica a difondre, impondre i expandir (invadir, mes be) tot lo que siga catala fora del seu territori autonomic i especialment en casa dels veïns aragonesos, balears i valencians; ha publicat una noticia referent a la nostra illa de Tabarca.

Noticia que, llevant la part documental que tracta dels origens i evolucio historica de l’illa i dels seus habitants (en alguna que atra manipulacio), per lo demes, ha resultat ser un evident i clar atentat contra l’identitat propia autoctona d’est enclau i dels seus moradors.

  • ElTemps.cat” no s’amaga.

Fa apologia del nacionalisme catala expansioniste-absorbent-fagocitador i de l’independentisme imperialiste mes extrem encara que es disfrasse de “progressiste”. Esta revista es un clar eixemple d’imperialisme d’esquerra.  I en la noticia a la que nos referim diu que l’illa de Tabarca (que està a 6 kilometros de Santa Pola) es troba en els “Països Catalans”  considerant-la com a illa catalana  i situant-la front al “llitoral catala”, mes o menys, tot aço es lo que ha publicat i ha volgut dir esta revista mijant mentires, falsetats, quimeres, falacies i manipulacions intencionades.

Des del punt de vista geografic, “ElTemps.cat” podia haver dit que Tabarca es valenciana, que pertany a la Comunitat Valenciana  i que està front al llitoral llevanti – peninsular – iberic – mediterraneu. Pero no, ha optat per considerar-la catalana, com si es trobara a 6 km de Barcelona.  Com sempre, i no es la primera vegada ni sera l’ultima.

  • Tabarca ha segut grega, punica, romana, bizantina, visigoda, islamica, aragonesa, castellana, genovesa, napolitana, ilicitana, santapolera…pero mai catalana.

Va ser, es i sempre sera, valenciana. Els seus pocs habitants parlen valencià, encara que els seus llinages son d’orige italià.  Tabarca pertany al terme municipal de la ciutat d’ Alacant. Historicament va formar part del marquesat d’Elig.

Si a tot aço unim que els “Països Catalans” (una entelequia) no han existit mai, que no foren ni son una realitat ni una entitat juridica-administrativa-politica en personalitat propia sino que son una denominacio quimerica inventada pel pancatalanisme per a ficar dins de  la “Gran Catalunya” als territoris veïns que antigament formaven part de la Corona d’ Arago (mai catalanoaragonesa) en l’excusa de que les parles autoctones se pareixen; puix el tracte que la revista “ElTemps.cat” li ha donat a Tabarca en la noticia ha segut un insult, falta de respecte, ingerencia, burla, ofensa, humillacio i atentat contra l’identitat propia autoctona dels tabarquins, dels santapolers, dels ilicitans (que la sentim nostra), dels alacantins que l’ administren i mantenen, i dels valencians en general. Tabarca, que està en el sur valencià, tambe es valenciana, (perque el sur tambe existix) i no es catalana ni dels “Països Catalans”. A tocar els nassos ad atre lloc, senyors de “ElTemps.cat”.

Josep Esteve Rico Sogorb

Academic corresponent de l’ Institut d’Estudis Valencians per Elig

Elche (Alicante, Comunidad Valenciana, España)