Joan Ribo (Compromis) atenta contra un simbol de les llibertats valencianes, Vinatea

Decidix acusa a Joan Ribó d’hipocrita i de mentir als seus votants i a l’electorat: “diuen ser “nacionalistes” pero eliminen els simbols patriotics valencians com l’estatua de Francesc de Vinatea”.

Francesc de Vinatea, morellà i heroe valencià, fon el representant dels valencians de la Ciutat i Regne que plantà cara al rei Alfons el Benigne, davant la seua intencio de desmembrar el Regne de Valencia i violar la Llei valenciana (els Furs). Demostrà l’actitut que el poble valencià tenia, la de que ningu està per damunt la llei, tampoc el rei. Ya en el sigle XIV els valencians teniem un Dret, teniem unes Lleis i teniem una organisacio governativa alvançada, una protodemocracia, a diferencia de la resta de regnes del mon. Els valencians llavors sentien a Valencia com a la seua patria -com alguns encara la sentim-.

Joan Ribó (Compromis) i el PSPV tenen sumissio a unes atres patries

Tot aço representa Francesc de Vinatea, pero a Joan Ribo (Compromis) i al PSPV els dona igual perque ells tenen sumissio a unes atres patries i, per tant, ells han de borrar i destruir qualsevol simbol que puga recordar als valencians la seua llibertat.

Pels valors i simbolisme que Vinatea representà (democratia, patriototisme, heroïcitat, servici al poble valencià i a la seua integritat) Lola Garcia Broch (actualment en DECIDIX), sent regidora d’Unio Valenciana, consegui que s’erigira, en la plaça de l’Ajuntament de Valencia Ciutat, una estatua ad esta figura historica. Hui, en la segona reforma de la plaça aprovada per Compromis i PSPV, estos han decidit eliminar a Vinatea en un absolut despreci a la memoria Historica i al significat del fet heroic que protagonisà.

Es per tot aço que des de DECIDIX hem exigit a l’equip de govern de l’Ajuntament de Valencia Ciutat, format per Compromis i PSPV, que se mantinga l’estatua de Francesc de Vinatea en el seu lloc, la qual te una doble simbología ya que, a part do lo expost anteriormente, ademes tambe reemplaçà un simbol de tirania moderna (l’estatua de Franco), per un simbol de llibertat (Francesc de Vinatea).

Vinatea es un simbol de lo que els valencians com a poble en autogovern volem i desigem: llibertat, autoestima i valencianitat.

#Decidix

#Honestitat #Sacrifici

#Treball #Generositat

Decidix. Federacio de partits valencianistes

AVANT, Poble democratic, ACNV, Sumant per Torrent, Gent per Benifayo, Independents per Montroy, Valencians per Moncada, Units per Gandía