L’Enciclopèdia supera els 25.000 artículs i impartirà conferències en les entitats valencianistes en motiu del seu 15º aniversari

– L’Enciclopèdia en valencià ha superat els 25.000 artículs.

– L’Enciclopèdia és una enciclopedia wiki en valencià creada en decembre de 2007, que porta ya 15 anys al servici dels internautes valencians.

Enciclopèdia és l’única wiki en valencià que existix en internet i l’única que utilisa una normativa valenciana per al valencià, les Normes d’El Puig o de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i també l’única elaborada des del Regne de Valéncia en una òptica netament valenciana i dirigida a una audiència valenciana.

Des de L’Enciclopèdia entenem que el proyecte escomença a consolidar-se i és el moment idòneu per a donar a conéixer L’Enciclopèdia en valencià al públic en totes les entitats i institucions valencianistes que estiguen interessades. El format de conferència contarà en el títul “15 anys de L’Enciclopèdia en llengua valenciana” i tractarà tant de l’història i funcionament de la pròpia enciclopèdia, aixina com de la problemàtica actual de les noves tecnologies en valencià (còdic ISO per a la llengua valenciana, etc). Seran impartides per administradors de L’Enciclopèdia i estaran obertes a totes les preguntes i consultes dels assistents.

L’Enciclopèdia no només té l’objectiu d’arribar a ser una enciclopèdia global en valencià, si no que és una ferramenta cultural i educativa molt útil per a deprendre la llengua valenciana.

Conta en traduccions al castellà dels topònims de les poblacions valencianes, d’espècies vegetals i animals, enllaços a definicions del Diccionari General de la Llengua Valenciana (DGLV) de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), i ademés incorpora imàgens que ilustren els artículs, per tant, resulta molt útil per a chiquets i castellà- parlants. L’Enciclopèdia pot ser considerada com una ferramenta educativa més a l’hora de deprendre el valencià.

L’Enciclopèdia té com a objectius crear una enciclopèdia lliure en valencià i difondre la llengua valenciana i la cultura valenciana a través d’internet. Este proyecte pretén fer una enciclopèdia electrònica en valencià de contingut lliure, de calitat i oberta a tots. La major part dels continguts poden ser millorats per qualsevol persona que accedixca a l’Enciclopèdia.

L’Enciclopèdia conta actualment en 25.500 artículs, casi 250.000 edicions realisades per voluntaris des de que s’inicià el proyecte a finals de l’any 2007 i unes 2.000 imàgens de temàtica valenciana.

+ info: https://www.lenciclopedia.org