El Patronat de la RACV comunica i lamenta el dolor per la mort de Vicent Rebollar

El patronat de la RACV ha comunicat hui el deces de Vicent Rebollar, i ha emitit una nota de condol dirigit a l’Associacio d’Escritors en Llengua Valenciana.

Comunicat del Patronat de la RACV

El Patronat de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i sa junta directiva compartim el vostre dolor pel decés del nostre comú amic Vicent Rebollar i Cerdà. Desijant mostrar el seu fondo pesar per la mort de Vicent, eminent escritor i activiste cultural. Pregant-vos que traslladeu el nostre condol als seus familiars i amics. Acompanyant-los afectuosament en estos dolorosos moments .

Vicent fon articuliste, conferenciant, fundador de la revista «L’Agüelet». Publicà numerosos artículs i llibres d’investigació sobre les raïls de nostra terra. Unes publicacions editades per Difusió Cultural d’Amics L’Agüelet i la Fundació Vicent Rebollar, de les quals era president.

En la seua etapa com a president del Comité de l’Idioma Valencià s’edità el «Mapa de les Comunitats Llingüístiques d’Europa» i el llibre «El valencià, una llengua del segle XXI». Que foren presentats en el Parlament Europeu (Brusseles) aixina com en les exposicions de «Expolingua» de Madrit i Lisboa.

Una prolífica acció cultural de Vicent, difonent i defenent la llengua valencianes, des d’Almenara a tot lo món. Que dugué a terme de manera incansable durant tota sa vida, i per la que, agraïts, sempre el tindrem en el nostre més sentit recort.