El dimecres dia 13 a les 18:30h. Edicions Mosseguello presentarà en el Centre Parroquial de Massanassa, dos llibres dedicas a la Mare de Deu dels Desamparats en motiu de la commemoració del centenari de la coronació pontificia.

El primer dels llibres que es presentaran es «La Mare de Deu dels Desamparats, font d’inspiració poètica» de Javier Navarro Andreu

l’autor arreplega totes les corones poètiques i llibres poètics dedicats a la Verge dels Desamparats, reproduint les poesies més emotives o curioses, sempre explicant el context en el que foren compostes i editades.
El treball d’investigació se completa en l’aportació de resenyes sobre els principals concursos poètics, gojos, fulls volants i edicions especials que aparegueren en els mijos de comunicació en motiu d’alguna celebració al voltant de la Mare de Deu dels Desamparats.

El segon llibre que es presentarà es «Orgull del nostre poble. Mare i Sol de Valencia» obra de l’erudit Juli Moreno i Moreno.

Juli en este llibre ha volgut detallar de forma minuciosa el procés que conduí a la coronació pontificia de la Mare de Deu dels Desamparats en 1923; treball basat en la consulta de documents, de la Crònica atribuida a Sanchis Sivera, la prensa de l’época i abundant bibliografia relaciona en la patrona de Valéncia, regne i ciutat.
Ademés destaca l’aportació gràfica dels actes més importants d’aquella efemèrides; fotografies, la majoria, procedents del fondo de l’Archiu Històric Municipal de Valéncia, l’autor de les quals fon el fotógraf Vicent Barberá Masip. Se completa en imagens de portades de revistes o publicacions, cartells, recordatoris, etc.
La segon part del llibre la conforma la corona poètica dedicada a la Mare de Deu dels Desamparats, confeccionada en diferents aportacions que el Rogle Constanti Llombart solicità a poetes amics, els quals obsequiaren a l’associació en inspirats i sentits poemes que foren originalment publicats en numeros successius de la revista Rogle.

També Mosseguello presentarà durant está jornada homenage una preciosa llàmina de «La Peregrina» obra del dibuixant Sergio Ginot.

L’obra esta realisada en tinta negra sobre fondo blanc i retrata en gran fidelitat i detall una de les imàgens més representantives i volgudes pels valencians.