Cristobal Aguado (AVA) valora positivament l’ampliacio del segur agrari pero exigix a les autoritats fer els deures en els agricultors

Cristobal Aguado, President de l’Associacio Valenciana d’Agricultors des de la Fira de Fruit Logistic en berlín, nos fa una radiografia del sector i la situacio de la Comunitat Valenciana.

La campanya citricola d’enguany

Advertix Cristobal que enguany el sector citricola, la campanaya serà dificil, pijor que la de l’any passat.

El President d’AVA advertix que la citricultura valenciana té futur si va unit i busca un preu just en tot els eslabons de la cadena. És una assignatura pendent que tenim- afegix Cristobal Aguado-.

Presencia en Fruit Logistica en Berlín, la principal fira agroalimentaria europea

Aguado està en Berlin, en fruit Logistic, la principal fira agroalimentaria europea per a vore als nostres competidors, lo que oferixen i els països productors d’Europa més importants.

«Tots estàn fent un esforç en marketing per a presentar els seus productes. Europa és un gran mercat i espanya té que apotar en una contramarca europea i significacio del producte de proximitat. La anomenada com «huella de carboni» en un producte de proximitat europeu és menor, per loq ue hem d’apostar pel consum europeu i una traçabilitat des de l’origen fins al consumidor final. En Europa estàn el poder adquisitiu i el potencial dels consumidors».

Noves mides per al camp anunciades per Puig en el stand de la Comunitat Valenciana en la Fira

«Les lleis són importants si es vigilen i es fan complir»

La Generalitat Valenciana va anunciar una aportacio de 10 millons d’euros més al Segur Agrari i la creacio d’una oficina de vigilancia de la llei de Cadena Alimentaria per garantir un preu just al agricultor.

Hui a pesar de la llei existent, els llauradors continuen obligats a vendre per baix del cost, una práctica illegal, pero que ningu pareix controlar actualment, la llei està sent superada per al realitat una vegada més.

Cristobal Aguado es felicita per la millora en el segur agrari tan demandada per ells mateixa, «És important que en condicions meteorologiques adverses n’hi haja una major cobertura agraria, i si es possible tot el any«.

Aguado fica el foco en la llei de la Cadena Alimentaria que valore la produccio espanyola i europea davant de països tercers. «Espanya ha de fer els deures en Europa«.