Lo Rat Penat reclama l’oficialisació dels seus cursos de llengua valenciana

Hui l’entitat centenària Lo Rat Penat, ha publicat un post en les seues rets socials a on exigien l’oficialisació dels seus cursos de llengua valenciana, recordant que son «la primera entitat que començà a donar classes de valencià de forma organisada» i que estos «tingueren reconeiximent oficial, pero se’ls va retirar per motius purament polítics».

Els ratpenatistes asseguren que «ha aplegat el moment de que tornen a ser oficials, ha aplegat el moment de que el valencià estiga més viu que mai».

Òscar Rueda, director dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes d’esta associació, en una entrevista realisada al diari digital Cultura Valenciana fa quatre anys, quant fon preguntat sobre este tema explicà que:

Els nostres cursos han segut durant décades referència en matèria formativa en el nostre idioma.

Per això, el Decret de 19 de juliol de 1982, pel que s’establix quins professors estaran facultats per a l’ensenyança de l’idioma valencià, declarà oficials els nostres títuls, i habilitants per a ensenyar la llengua valenciana en les escoles.

Per desgràcia, com a conseqüència de les eleccions de finals de 1982, el nou partit governant en l’Estat canvià immediatament els requisits que devien tindre els professors per a poder impartir classes de valencià.

Motius polítics i ideològics, els títuls de Lo Rat Penat se deixaren sense validea, i d’un dia per a un atre els professors de llengua valenciana pergueren la seua capacitació per a impartir classes de valencià i foren despachats. A partir d’eixe moment, s’impongué per complet en les escoles el model llingüístic anexioniste al català.

El valencianisme demana al PP liderat per Carlos Mazón, que complixquen en la seua promesa electoral i oficialisen els cursos de Lo Rat Penat ya, pel be de la nostra llengua valenciana.

Estos cursos són els únics, junt en els que impartix l’Institut d’Estudis Valencians, en els que es poden deprendre el valencià autèntic i no el català que s’impartix actualment en les escoles públiques.