Lo Rat Penat llamenta profundament la mort de la cantant Pepita de Russafa

Lo Rat Penat llamenta profundament la mort de la cantant Pepita de Russafa

Ahir per la vesprada se nos comunicà la trista notícia de que Na Maria Josep Mengot i Miquel, coneguda popularment com a Pepita de Russafa, havia faltat.

Maria Josep naixqué en una alqueria de l’horta de Russafa i des de ben chicoteta, per influència familiar, mostrà grans dots per a la música i el cant. És per açò que als pocs anys d’edat ya era coneguda artísticament com a “Pepita de Russafa”.

Tota la seua vida l’ha dedicada a l’estudi i recuperació de la música tradicional valenciana, sent una de les veus més destacades del Cant d’Estil Valencià.

Ademés, Pepita fon una dòna valenta i compromesa en la seua terra. Defengué des de ben jove en la seua angelical veu les Senyes d’Identitat del Poble Valencià, participant activament en multitut d’actes valencianistes a lo llarc d’estes últimes décades.

Guardonada en diversos premis, fa pocs mesos va rebre per part del Grup d’Acció Valencianista el Premi Llealtat, un reconeiximent molt mereixcut pel seu fidel compromís en la llengua valenciana i per la gran difusió que ha realisat per tot lo món del nostre singular i únic Cant d’Estil Valencià.

Josep Vicent Navarro, president de Lo Rat Penat, en ser coneixedor la notícia, ha declarat que “llamentem la pèrdua d’una de les valencianes que més ha aportat a lo llarc de tota la seua vida, tant en fer cultura valenciana, cant valencià, com en la reivindicació de les nostres senyes d’identitat. Excepcional artista i persona, alegre, valenta i lluitadora, va dur Valéncia en l’ànima i va saber transmetre el sentiment valencianiste com ningú. Tenim molt que agrair-te i sempre et tindrem present, Pepita”.

La Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes, la seua Junta de Govern i tots els seus socis volen manifestar el seu més sentit pésam als familiars i amics de Pepita.

¡¡Pepita, gràcies per donar veu a Valéncia!!