El Patronat de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana convida a la XXX Semana del llibre Valencià i XXVII Recitals poètics de Primavera

Estes firetes estan organisades per laSecció de Llengua i Lliteratura Valencianes «Lluis Fullana Mira» de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana del 7 a L’11 de Juny de 2021.

La Fira es celebrarà en els salons de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana en el carrer de les Avellanes, 26 de la ciutat de Valéncia. La fira obrirà de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de dimarts a dijous de 17 a 20 h.

Poc a poc va tornant una certa normalitat, i, encara que no siga en les dates habituals, podrem celebrar la tradicional Fira del Llibre Valencià en la RACV. Ya ne són 30 vegades que la Cultura Valenciana, en format llibre, i negre sobre blanc se mostra al públic en general. Per a que se puga gojar de bona lliteratura en llengua valenciana. Mes que atres idiomes també estaran presents en esta fira del llibre valencià.

Com totes les fires de llibres, contarà en exposició dels fons editorial de les editorials més punteres, a més dels propis de la RACV, Lo Rat Penat i atres entitats valencianistes.
Les temàtiques variades aniran des de la novela d’aventures fins la poesia intimista, sense oblidar la festiva de les falles, patrimoni de l’humanitat. Enguany en un extraordinari recopilatori que presenta l’editorial l’Oronella.

Junt a la fira i coincidint en ella el dijous.10, a les 19:15 h se celebrarà també:

XXVII RECITALS POÈTICS DE PRIMAVERA D’ESTIU DE L’ASSOCIACIÓ D’ESCRITORS EN LLENGUA VALENCIANA

En la temàtica: Al cine, en vers. Recitaran els poemes originals:

– Vicent López: Casablanca
– Rafael Melià: Cinema Paradiso
– Òscar Rueda: El nom de la rosa
– Ricart Folgado: La vida de Brian
– Maria Jesús Coves: Matar un rossinyol
– Joan Josep Serra: El virgo de Viçanteta
– Manuel Navarro: La vaquilla (com un homenage especial en el centenari del naiximent de Lluís Garcia Berlanga).

Programació de la Fira del Llibre

A més dels recitals poètics, la programació de la fira se desenrollarà segons el següent programa:

Dia 7, Dilluns

A les 12:30 h.- Apertura i declaració de PORTES OBERTES.

Dia 8, Dimarts

A les 19:15 h.- Presentació de llibres de l’editorial L’Oronella.
«Les cireres del cementeri», de Gabriel Miró. Traducció a la llengua valenciana per Antoni Ruiz Negre, agregat colaborador de la Secció de Llengua de la RACV.
«La vida de Jesús 3. La vida oculta», d’Isabel de Villena. Edició a càrrec de Miquel Estellés Barat, agregat colaborador de la Secció de Llengua de la RACV.
«Xavier Casp inexplorat». Recull de poesia majoritàriament inèdita de l’escritor de Carlet. A càrrec de Maria Jesús Coves Torralba, agregada colaboradora de la Secció de Llengua de la RACV.

Dia 9, Dimecres

A les 19:15 h.- Presentació de llibres de l’editorial L’Oronella en colaboració en l’Entitat Cultural Valenciana El Piló de Burjassot.
«Harolt, sense por», de Vicent Josep Escuder i Bisbal. Guanyadora ex aequo del premi Feases de Novela en 2020.
«La guerra dels deus», de Màxim Rueda i Pitarque. Guanyadora ex aequo del premi Feases de Novela en 2020.
«L’ensomi del rei», novela històrica de Jesús Moya i Casado.

Qui desige gojar la dedicatòria dels llibres que es presenten, podrà adquirir-los prèviament en l’exposició en els salons de la planta baixa.

Totes les activitats són en entrada lliure fins a completar aforament restringit.