Més de 400 joves treballaran en l’Ajuntament de València a través dAvalem Joves Plus

Més de 400 joves treballaran en l'Ajuntament de València a través dAvalem Joves PlusMés de 400 joves treballaran en l'Ajuntament de València a través dAvalem Joves Plus

Nomdedéu i Sandra Gómez presenten el resultat del programa Avalem Joves Plus en la ciutat de València

– El secretari autonòmic d’Ocupació qualifica d’èxit el programa que estima que beneficie fins a 4.000 joves

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha anunciat que més de 400 joves accediran per primera vegada a un contracte de treball en l’Ajuntament de València a través del programa engegat pel Servef, Avalem Joves Plus.

Nomdedéu, que ha presentat les dades d’aquest programa junt a la regidora d’Ocupació Sandra Gómez, ha qualificat el programa de “autèntic èxit”. Així, ha indicat que el Servef ha hagut d’ampliar successivament la inversió fins a arribar als 56 milions d’euros per a atendre a les 947 entitats que havien sol·licitat alguna de les ajudes. “Amb aquesta inversió -ha detallat el responsable d’Ocupació- calculem que al voltant de 4.000 joves treballarán en entitats locals de tota la Comunitat”.

Quant a l’Ajuntament de València, Nomdedéu ha reconegut que es tracta d’un dels municipis “més actius i participatius”. D’aquesta manera, ha detallat que han sol·licitat ajudes per valor de 8 milions d’euros que el propi Ajuntament completarà amb un altre milió d’euros que permetrà que més de 400 menors de 30 anys obtinguen per primera vegada un contracte de treball de dotze mesos.

El responsable d’Ocupació ha destacat que Avalem Joves és la resposta del Consell a la taxa de desocupació juvenil que continua superant el 30% amb una taxa de temporalitat de 55,73% i de parcialitat del 38,93%.

“Avalem Joves coordinava i integrava per primera vegada totes les accions del Consell per a lluitar contra la desocupació juvenil, incloent accions d’orientació, formació i ajudes a la contractació”, ha resumit.

Segons Nomdedéu, Avalem Joves Plus cerca tres objectius: millorar locupabilitat dels joves menors de 30 anys, facilitar l’adquisició d’experiència laboral i posar en valor el talent jove per a la modernització i millora de l’Administració pública. “A més”, ha afegit el responsable del Servef, “és un programa que a través de la inversió pública permetrà consolidar la recuperació econòmica de la Comunitat”.

Enric Nomdedeéu ha contraposat el programa Avalem Joves Plus als plans per a la inserció laboral dels joves en altres legislatures que “només van aconseguir la realització de 400 contractes de pràctiques en tota la Comunitat i amb una durada de sis mesos”.

La regidora d’Ocupació ha avançat que alguna de les categories que es contrataran l’el Ajuntament de València a través del Servef seran jardiners, fusters, biòlegs, advocats i experts en edificació.

Per a poder optar a algun dels contractes que es realitzaran en totes les entitats locals de la Comunitat, els joves deuran tenir menys de 30 anys i estar inscrits en el Servef i en Garantia Juvenil.