La Biblioteca Valenciana acull la visita teatralitzada del príncep Hamlet en l’homenatge ‘Cervantes i Shakespeare. 400 anys’

La Biblioteca Valenciana celebra la jornada de puertas abiertas este viernesLa Biblioteca Valenciana celebra la jornada de puertas abiertas este viernes

El personatge conta als visitants la seua tragèdia i l’obra de William Shakespeare

El príncep Hamlet, un dels personatges més famosos del dramaturg William Shakespeare, ha recorregut el claustre de Sant Miquel dels Reis contant als visitants la seua tragèdia i difonent l’obra de l’escriptor anglés.

Si la setmana passada el torn va ser del Quixot, aquesta setmana ha sigut el príncep danés l’encarregat de divulgar la producció literària dels dos escriptors universals que van ser coetanis, Miguel de Cervantes i William Shakespeare.

Les visites teatralitzades és una de les activitats que organitza la Biblioteca Valenciana dins del programa anual que desenvolupa per a fomentar hàbits de lectura entre els ciutadans.

Junt amb la visita es desenvolupa un taller de creació literària dirigit als centres escolars, escoles d’adults i a alumnes de la Universitat Popular que han concertat prèviament una reserva per a assistir-hi. Aquest mes s’ha realitzat un taller de narrativa, ‘Els altres personatges del Quixot’, i un altre sobre teatre, ‘Hamelt enfadat’.

A més, l’església del monestir ha servit d’escenari per a la representació teatral de dos dels entremesos de Miguel de Cervantes: El jutge dels divorcis i El retaule de les meravelles a càrrec de la companyia Cucurucú Teatre.

Amb motiu del quart centenari de la mort de Miguel de Cervantes i William Shakespeare, la Biblioteca Valenciana ha inaugurat l’exposició ‘Cervantes i Shakespeare. 400 anys’ amb què vol homenatjar aquests dos escriptors.

La Biblioteca Valenciana posseeix en els seus depòsits documents pertanyents a aquests dos escriptors que van coincidir en el temps i que la seua producció literària ha sigut coneguda i reconeguda a tot el món.