L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA ACOSTA LA MÚSICA CLÀSSICA A LA RESIDÈNCIA DE LA TERCERA EDAT PALAU DE RAGA

L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA ACOSTA LA MÚSICA CLÀSSICA A LA RESIDÈNCIA DE LA TERCERA EDAT PALAU DE RAGAL’ORQUESTRA DE VALÈNCIA ACOSTA LA MÚSICA CLÀSSICA A LA RESIDÈNCIA DE LA TERCERA EDAT PALAU DE RAGA

L’Orquestra de València visita el dimarts 11 la residència de tercera edat Palau de Raga a les 18:30 hores, per a interpretar als majors residents diverses obres molt conegudes i plenes de ritme, dins del projecte social de l’Orquestra i el Palau de la Música. La regidora de Cultura, Glòria Tello, s’ha mostrat molt il·lusionada per este concert, “que volem dedicar a elles i a ells, a eixes persones majors que estan en residències i que per la seua situació no poden acostar-se al Palau a gaudir de la música”. “Com a servici públic que som”, ha afegit la regidora, “és la nostra responsabilitat desplegar este tipus de programes socials, que tant agraïxen els col·lectius i persones als quals van destinats”.

L’Orquestra de València, sota la direcció del mestre valencià Francisco Valero Terribas, interpretarà un programa on no faltaran peces de sarsuela, danses i valsos vienesos: el preludi de La Revoltosa, de Ruperto Chapí; l’intermezzo de Goyescas, d’Enric Granados; la “Danza del fuego” d’El amor brujo i la ”Danza española” de La vida breve, de Manuel de Falla; el vals “El Danubi blau” i “Pizzicato polka”, de Johann Strauss, i les “Danses eslaves” 1 i 8 d’Antonín Dvořák.

Estos programes socials van començar el 9 desembre de 2015 i el 28 de gener de 2016, amb les visites de l’Orquestra de València i Yaron Traub al Centre Penitenciari de Picassent. També al desembre, la formació simfònica valenciana va actuar al vestíbul de l’hospital La Fe. A final de gener, l’Orquestra va anar a les Corts per tal d’interpretar un concert en commemoració de la Shoah, i el 14 de febrer va oferir un programa dedicat als refugiats. A final de 2016, treballadors del Palau van oferir diversos tallers didàctics a La Fe per a xiquetes i xiquets malalts. La Banda Municipal es va sumar a este projecte social a final de l’any passat, amb un concert al Centre Penitenciari de Picassent.