Leuka Ensemble arriba al Palau de la Música dins del festival Ensems 2017

Leuka Ensemble arriba al Palau de la Música dins del festival Ensems 2017Leuka Ensemble arriba al Palau de la Música dins del festival Ensems 2017

– El concert serà demà 3 de maig a les 20 hores en la Sala Rodrigo del Palau de la Música

– El concert és d’entrada lliure fins completar l’aforament

El Leuka Ensemble, plataforma formada per músics clàssics reunits per a tocar i acostar la música contemporània a tot tipus de públic, actua al Palau de la Música dins de la programació d’Ensems 2017. La seua filosofia vol conjuminar tres paràmetres: el concert clàssic de música contemporània des de la seua visió més tradicional, l’evolució del mateix a la recerca de noves perspectives multidisciplinàries, i una intenció de millora social a través de l’art.

Des de 1985, any en què es va crear el Festival de Música Contemporània d’Alacant, la ciutat ha anat adquirint a poc a poc una identitat molt propera a aquest tipus de música, que es pretén mantenir i fomentar.

D’aquest marc cultural naix la necessitat de potenciar la música contemporània en la nostra província i es crea el Leuka Ensemble, el qual parteix de la iniciativa d’un grup de professors i estudiants del Conservatori Superior de Música Oscar Esplá d’Alacant, qui el 18 d’abril de 2016 ofereixen l’estrena a Espanya de l’obraOrquester Finalisten de KarlHeinz Stockhausen en l’Auditori de la Diputació d’Alacant, obtenint una gran acceptació per part de la crítica.

Leuka Ensemble compta amb la direcció d’Antonio Pérez Abellán, deixeble de KarlHeinz Stockhausen i especialista en música electrònica i concreta, qui al llarg de les seues 10 anys de convivència amb el compositor estrena les seues obres per a piano i sintetitzador.

En aquesta ocasió, es presenta un programa on es recorre una altra vegada al gran clàssic de finals del S. XX, així com a un gran talent de la composició actual, Manuel Añón Escribá, de qui s’interpretarà una obra en estrena absoluta.

La primera part d’aquest projecte de música contemporània correspon íntegrament de l’obra per encàrrec al compositor Manuel Añón per al nostre grup instrumental.

La segona estarà composta per la interpretació i posada en escena de l’obra ‘Orquester Finalisten’ de Karlheinz Stockhausen, 1993.