La Filmoteca organitza una marató amb la trilogia ‘Before’, de Richard Linklater

La Filmoteca organitza una marató amb la trilogia 'Before', de Richard LinklaterLa Filmoteca organitza una marató amb la trilogia 'Before', de Richard Linklater

La trilogia ‘Before’ està dirigida pel cineasta nord-americà Richard Linklater i protagonitzada per Ethan Hawke i l’actriu francesa Julie Delpy

La Filmoteca ha organitzat per al dissabte, 25 de març, una marató amb les tres pel·lícules que conformen la trilogia ‘Before’, dirigida pel cineasta nord-americà Richard Linklater i protagonitzada per Ethan Hawke i l’actriu francesa Julie Delpy.

La marató s’inicia a les 18.00 hores, a la sala Berlanga, amb ‘Antes del amanecer’ (‘Before Sunrise’, 1995), la primera pel·lícula de la trilogia, en la qual l’estudiant francesa Céline (Julie Delpy) i el jove nord-americà Jesse (Ethan Hawke) es coneixen en un tren que viatja per Europa. Quan arriben a Viena, Jesse aconsegueix convèncer Céline perquè passen junts les nits a la ciutat. A les 20.00 hores es projecta ‘Antes del atardecer’ (‘Before Sunset’, 2004), que narra la trobada a París de Jesse i Céline, nou anys després de la seua nit a Viena. Finalment, a les 22.30 hores, es projecta ‘Antes del anochecer’ (‘Before Midnight’, 2013), en la qual Céline i Jesse viatgen a Grècia nou anys després de la seua segona cita a París. Amb la compra de les entrades de les dues primeres sessions es lliura gratis l’entrada de l’última sessió. Entre les 21 i les 22.30 hores, el Cafè Rialto ofereix consumició i barqueta per 2.50 euros.

La trilogia ‘Before’ està formada per tres pel·lícules separades entre si per nou anys de diferència que condensen l’evolució d’una parella, la formada per l’americà Jesse i la francesa Céline, al llarg de quasi vint anys. Cadascuna d’elles aconsegueix transmetre els dubtes, pors, il·lusions i desil·lusions d’un determinat moment vital narrant solament unes poques hores de les existències dels seus dos protagonistes. Però únicament el visionat de la trilogia completa mostra l’evolució de la relació sentimental que mantenen Hawke i Delpy al llarg de dues dècades i el singular tractament dramàtic del pas del temps que ofereix Linklater en aquesta trilogia i que també està present en altres pel·lícules seues com la premiada ‘Boyhood’ (2014).